duminică, 30 septembrie 2018
Peltea de gutui cu petale de trandafiri!
Peltea de gutui cu petale de trandafiri!
Ingrediente:
-cotoarele de la 8 kg.de gutui,
-apa cat sa le cuprinda la fiert,
-zahar,
-petale de trandafiri de dulceata.
Mod de preparare:
-Se pun cotoarele la fiert cu apa cat sa le cuprinda si se fierb pana cand intra usor furculita in ele,se opreste focul si se lasa peste noapte sa se odihneasca.Dimineata se strecoara lichidul si se masoara,se pune masura de lichid,peste masura de zahar,adica mi-au iesit 2 l.de lichid,am pus 2 kg.de zahar,se pune si o masura de petale de trandafiri,asa o lingura mare cu varf.Se fierbe pana cand apar deasupra bule mari de lichid este semn ca apa s-a evaporat si a ramas doar o peltea absolut delicioasa.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Pentru petalele de trandafiri:
-petalele de la 125 de trandafiri,
-1 kg.zahar,
-1 plic sare de lamaie.
Se pun intr-un vas si se freaca pana la sfaramarea lor,se pun in borcan si se pun la frigider,se folosesc de obicei la pregatirea cozonacilor,a inghetatelor si la alte delicii culinare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
foarte buna!
RăspundețiȘtergere