duminică, 30 septembrie 2018

Ceafa de porc in sos de bulion



  Ceafa de porc in sos de bulion!

  Ingrediente:
  -4 bucati de ceafa de porc,750 gr.,
  -ierburi aromate,cimbru,rozmarin,maghiran,
  -100 gr.unt,
  -1 lingurita sare,
  -4 cepe,
  -50 ml.ulei,
  -2 linguri bulion de gogosari,
  -2 felii branza maturata,
  -6 oua,
  -300 gr.bulion,
  -200 ml.apa.
  Mod de preparare:
  -Se pune tigaia pe foc si se lasa pret de cateva minute sa se incinga bine,se pune apoi cate o bucatica de unt in tigaie si bucatile de ceafa sarate,se adauga ierburi aromate peste ele si cate o bucatica de unt,se lasa sa se friga pe ambele parti,sa ajunga rumene si placute la privire,apoi se scot pe un platou.
  -Se curata ceapa si se prajeste in putin ulei,se rumeseste usor cat sa nu se arda.
  -Intr-o tava se pune jumatate din cantitatea de bulion de gogosari,jumatate din ceapa prajita si se omogenizeaza,se aseaza in tava bucatile de ceafa ,se adauga cealalata jumatate de cantitate de ceapa prajita,cealalta jumatate de cantitate de bulion de gogosari,bulionul de rosii in amestec cu apa,feliile de branza,ouale si se da tava la cuptor pentru circa 40 minute.Cand branza s-a topit si ouale sunt facute este semn ca mancarea este gata,se scoate tava din cuptor si se serveste cu mamaliguta calda.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

















 
 

Un comentariu: