joi, 13 septembrie 2018
Gogosi cu branza dulce si potisa
Gogosi cu branza dulce si potisa!
M-am uitat in frigider si am gasit cate ceva,branza dulce,lapte dulce fiert si m-am gandit sa fac ceva dulce dar nu stiam ce sa fac,drojdie nu aveam asa ca m-am gandit si am rezolvat dilema,nici dupa ce facusem aluatul tot nu eram dumirita ce as putea sa fac si iaca au iesit gogosi pufoase cu putina potisa,(bicarbonat de sodiu).
Ingrediente:
-300 gr.branza dulce de vaci,
-100 gr.zahar,
-1 ou,
-1 esenta de vanilie,
-1 l.lapte dulce fiert si racit,
-1 kg.faina de grau,
-1 lingura rasa de potisa,(bicarbonat de sodiu),
-1 lingurita sare,
-1/2 litru ulei.
Mod de preparare:
-Se pune branza dulce intr-un vas peste ea se adauga laptele dulce,potisa in amestec cu faina,sare, esenta,oul si se omogenizeaza aluatul cu telul,asa sa devina un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite.
Se pune intr-un ceaun ulei cam jumatate de litru si se lasa sa ajunga la fierbere,se ia cu lingura compozitie de aluat si se da drumul in uleiul incins,se prajesc la foc mic cam cinci minute sau pana se rumenesc bine fara sa se arda,daca nu se prajesc bine exista riscul de a ramane crude la mijloc dar nu e problema ca le mai puteti adauga la prajit si nu isi vor schimba gustul sau culoarea.Se prajesc pe ambele parti si la final se presoara zahar vanilat peste ele din belsug.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am aflat si ce este potisa :D Imi place reteta ca este rapida si evident si gogosile sunt gustoase.Mai faceam si eu gogosi cu lingura. Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergere