marți, 8 august 2017

Suc de rosii



  Suc de rosii:)

  Ingrediente:
  -10 kg. rosii,
  -1 l.sare,
  -2 l.zahar.
  Mod de preparare:
  -Se pun rosiile intr-un vas cu gura larga,se adauga apa peste ele si se fierb,asa cam doua,trei clocote,apoi se arunca apa si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se inlatura pielita si mijlocul,se pun intr-un vas si se mixeaza cu un mixer cu maner pret de cateva minute.
  -Se pune compozitia rezultata intr-o oala cu gura cat mai larga sa se evapore surplusul de lichid,se adauga sare si zahar si cand a scazut la jumatate e semn ca sucul de rosii este gata.
  -Se spala sticle de bere,(aceastea sunt mai rezistente la temperaturi ridicate) si se pun intr-un vas cu apa rece,cam asa cat sa ajunga apa pana la dop,dupa care se toarna cu un polonic sucul in sticle,se astupa repede si se bag sub paturi pentru circa 20 ore dupa care se da la camara,la rece.Sa aveti pofta dragilor!
 -Anul trecut am facut la fel sucul de rosii in sticle de la bere de 1 l si au stat foarte bine,asa ca si anul acesta fac la fel.





Un comentariu: