miercuri, 1 martie 2017
Sarmale de post cu ierburi aromate:)
Sarmale de post cu ierburi aromate:)
Ingrediente:
-1 kg.orez,
-2 kg.ceapa,
-300 gr.granule de soia,
-1 kg.ciuperci de padure,hulughite,gata fierte de la congelator din vara,
-500 gr.ardei capia,gata copti si curatati,de la congelator,
-500 gr,gogosari,gata copti de la congelator,
-500 gr.pasta de tomate,
-1 lingura sare,
-1 lingurita tarhon,
-1 lingurita cimbru,
-1 lingurita salvie,
-300 ml.ulei,
-varza murata si dezacrita
Mod de preparare:
-Se pune intr-un vas orezul,ceapa tocata la robot,gogosari,ardei capia,ciupercile date tot prin robot,se adauga pasta de tomate,soia,sare,ierburi aromate,ulei,se omogenizeaza si se fac sarmale potrivit de mari,care se fierb intr-o oala cu capac si apa cat cuprinde la foc potrivit pentru circa cateva ore.Sa aveti pofta dragilor!
-Nota:de aceasta data nu am prajit ceapa,nu am preafiert orezul si nu am umezit granulele de soia si sarmalele au iesit foarte bune.
Daca la sarmale de post nu va aruncati atunci va invita Daniel la masa cu bunatati!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata foarte bine si pt ca a inceput postul ,e binevenita reteta!
RăspundețiȘtergereDupa cum arata produsul final nu-ti dai seama ca sunt de post. I-am mancat si eu odata sarmalele de post mamei mele :) Dar erau cu nuci :) Am vazut eu ca sunt mai dulci, dar din graba nu mi-am dat seama. Spor!
RăspundețiȘtergereNu am facut sarmale niciodata, mi se pare mult de lucru pe ele. Mai face mama si soacra, si mancam la ele.
RăspundețiȘtergereAle tale arata foarte bine!
am plecat de la daniel, la el e dezmat prea mare, si mancarea mea e la cuptor inca. sarmalele arata de vis si sigur sunt super biune. parca mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereCimbru pun si eu peste sarmale, sa fiarba. Da un gust super bun.
RăspundețiȘtergereMie nu-mi place soia absolut deloc asa ca prefer varianta cu ciuperci.
RăspundețiȘtergereReteta ta vine la fix acum ca a inceput postul Pastelui. Recunosc, nu am facut pana acum sarmale de post, insa as vrea sa incerc si reteta asta. Poate voi renunta la ciuperci pentru ca nu sunt asa mare fan.
RăspundețiȘtergerece bine arata... mi-ai facut pofta de sarmale :)) Nu tin post dar nu-i nimic, tot as incerca reteta mai ales ca mancam cam multa carne :(
RăspundețiȘtergerenici nu iti dai seama ca lipseste carnea!
ȘtergereDoamne Brandusa, ce-mi faci tu mie? Imi ploua in gura la sarmalutele tale.
RăspundețiȘtergereNu sunt printre preferatele mele sarmalele de post, dar as incerca aceasta reteta, daca o face mamii :))
RăspundețiȘtergereVai ce minunat arata <3. Reteta ta vine la fix, chiar as manca niste sarmale.
RăspundețiȘtergereArata tare bine sarmalele de post, dar eu nu prepar in cantitate asa mare. Multumim de reteta.
RăspundețiȘtergereIubesc sarmalele doar ca am o problema: nu stiu sa le impaturesc cu varza. Cu vita imi ies dar cu varza deloc. Arata atat de caraghios. Poate ca in timp voi prinde si aceasta miscare
RăspundețiȘtergere