miercuri, 1 februarie 2017

Tort cu blat de chec



  Tort cu blat de chec:)

  Ingrediente pentru blat:
  -10 oua,
  -10 linguri faina de grau,
  -10 linguri zahar,
  -5 linguri ulei,
  -2 plicuri praf  de copt,
  -2 plicuri zahar vanilat,
  -1 praf de sare.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -1 kg.smantana,
  -4 linguri zahar,
  -2 plicuri zahar vanilat,
  -fructe-portocale,kiwi,grapefruit.
  Ingrediente pentru insiropat:
  -100 gr.apa,
  -1 esenta  vanilie de Madagascar,
  -1 lingura zahar.
  Mod de preparare pentru blat:
  -Se pun albusurile la robot cu un praf de sare si se mixeaza la viteza foarte mare,pana cand se obtine o pasta densa,se adauga apoi zaharul,putin cate putin in timp ce se continua mixarea,se adauga si zaharul vanilat.
 -Galbenusurile se pun intr-un castron cu uleiul si se amesteca usor cu o spatula.
 -Faina se pune in alt castron impreuna cu praful de copt si  se omogenizeaza.
 -Se opreste robotul si se adauga galbenusurile putin cate putin,amestecand cu o spatula de sus in jos,usor,adaugand mai apoi faina,putin cate putin,pana la finalizare,apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si presuarata cu faina si se da tava la cuptorul incalzit,pentru circa o ora.Se scoate apoi blatul si se lasa sa se raceasca pe aragaz.apoi se taie in trei sau chiar patru foi.
 Mod de preparare pentru frisca:
 -Se pune smantana la robot,se adauga zahar,zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine o frisca tare.
 Mod de preparare pentru sirop:
 -Se puna apa la fiert cu zaharul si cand clocoteste,se opreste focul si se adauga esenta si se lasa sa se raceasca.
 -Se pune o foaie de blat pe platou,se umezeste cu cateva linguri de sirop se adauga felii de banane,frisca,se mai aseaza o foaie de blat,sirop,frisca,banane si la ultima foaie de blat se umezeste cu sirop si se pune restul de frisca.Se intinde peste tort si se orneaza cu fructe,dupa plac.Sa aveti pofta dragilor!
                                                                  












3 comentarii: