duminică, 7 august 2016

Paella cu vinete



  Paella cu vinete:)

  Ingrediente:
  -3 vinete,
  -2 cepe,
  -2 rosii mari,
  -1 ardei iute,uscat,
  -300 gr.penne,
  -1 lingurita busuioc uscat,
  -1 lingurita oregano,
  -300 gr.salam uscat,
  -300 gr.cascaval,
  -1 lingura maggi secretul gustului cu gust de legume,
  -cativa catei de usturoi,
  -3-4 linguri de ulei,
  -1 lingurita sare,
  -1 kg.carne tocata de porc.

  Mod de preparare:
  -Se spala vinetele,se feliaza,in felii fine,se sareaza si se coc pe gratar,sau in tigaie,cu putin ulei,apoi se aseaza intr-o tava rotunda.Jumatate de felie sa fie in tava si jumatate sa fie peste margini si ca sa fie toata tava cuprinsa cu felii de vinete,se mai aseaza si in interior felii fine de vinete.
 -Se curata ceapa,se toaca,si se pune la prajit cu putin ulei,se lasa sa se patrunda bine ceapa,apoi se adauga rosiile,tocate cuburi,carnea de porc,salamul uscat,taiat cubulete,busuiocul,oregano,maggi secretul gustului,ardeiul iute tait in felii fine si se lasa sa fiarba la foc potrivit,pana se evapora surplusul de lichid,apoi se adauga pastele penne,fierte dupa instructiunile de pe ambalaj,usturoiul facut mujdei,se amesteca usor si se toarna compozitia in tava peste feliile de vinete.Se presoara cascaval ras,se aduna feliile de vinete peste compozitie,se mai adauga putin cascaval ras si se da tava la cuptor,la foc potrivit.Cand vinetele se rumenesc frumos,este semn ca paella este gata,se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Sa aveti pofta dragilor!














7 comentarii:

  1. Aaa reteta mea este asemanatoare si se numeste TIMBALLE!!acum care-i adevarul oare??eu am reteta de la fata mea din Italia,deci se pare ca-i o reteta pur italiana nu?tu ce zici Brandusa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum pastele sunt ale italienilor,cred ca si aceste retete sunt in mod clar italiene:))

      Ștergere
  2. Aaa reteta mea este asemanatoare si se numeste TIMBALLE!!acum care-i adevarul oare??eu am reteta de la fata mea din Italia,deci se pare ca-i o reteta pur italiana nu?tu ce zici Brandusa?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumitrascu Lacramioara7 august 2016 la 21:57

    oo arata foarte bine ,cred ca e si delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum ai aranjat feliile de vinete, compozitia cred ca are un gust divin.

    RăspundețiȘtergere