marți, 23 august 2016

Orez cu legume!



   Orez cu legume!:)

   Ma alatur unui proiect,important,proiectul numit #miercureafaracarne ,dar la mine cand e vorba de fara carne,este vorba de o zi de post,foarte importanta!
  Miercuri carturarii s-au adunat si s-au sfatuit sa il vanda pe Mantuitorul Hristos si Mantuitorul a fost vandut de catre Iuda pentru 30 de arginti.Postind in aceasta zi,ne dezicem de faptele celor tradatori si ne alaturam lui Hristos intru toate,eliberandu-ne de cele lumesti,iubind mai mult cele duhovnicesti!
  Se pot consuma,mancaruri fara carne,adica de dulce,fara prea mare greutate,doar sa vrem si totul se poate!

  Ingrediente:
  -200 gr.orez,
  -1 gogosar rosu,
  -500 gr.ciuperci,hribi gata fierti
  -2 cepe potrivite,
  -1 patlagica neagra,
  -1 patlagica galbena,
  -sare dupa gust,
  -3 linguri ulei,
  -1 morcov.

  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,se adauga peste ceapa,morcovul taiat rondele,gogosarul tocat, si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Cand sunt patrunse,se adauga si patlagelele tocate julien si se mai lasa pret de cateva minute la fiert.
  -Intr-o oala se pune orezul la fiert,cu apa si sare,cand este fiert se adauga in tigaie peste legume.Daca mai este nevoie se mai adauga o canita de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand totul este suficient de fiert,apoi se opreste focul.Se serveste acest deliciu cu gogosari in sos,un alt deliciu de la care nu te poti abtine.Sa aveti pofta dragilor!
  Daca la mine ati gasit o mancare naturala,ca la mama acasa la Daniel veti gasi salate si pepene verde si la Raluca veti gasi cozonac,ce se prepara foarte usor!









5 comentarii:

  1. E bine sa mi renuntam la carne din cand in cand! Si mie imi palce orezul cu multe, multe legume! La cel de post pun si masline negre! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. maslinele sunt preferatele mele,insa nu aveam in casa,momentan,asa ca am facut ce am avut in gradina,pana sa creasca masline in gradina,mai este:))

      Ștergere
  2. Prin Oltenia aceasta reteta se numeste -Orez sarbesc, este delicioasa. Bine te-ai alaturat proiectului "Miercurea fara carne"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea ma omor eu cu orezul dar in prima imagine arata apetisant. In cat timp se prepara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. maxim 30 de minute si nici al meu baiat nu se omoara dupa orez,zice ca e balast,insa sunt si mancaruri de orez foarte delicioase,de la care nu se poate abtine.Decat mancaruri din comert,mai bine ceva natural,noi nu punem mare pret pe preparate:))

      Ștergere