miercuri, 31 august 2016
Hribi cu mamaliguta
Fiind o zi de miercuri,am zis sa avem iarasi o zi de #miercureafaracarne
Hribi cu mamaliguta!:))
Ingrediente pentru prajeala de hribi:
-1 kg.hribi gata fierti,
-2 cepe uscate,
-1 capatana de usturoi,
-1 lingurita tarhon,
-1 lingurita sare,
-2 linguri ulei.
Ingrediente pentru mamaliguta:
-1 l apa,
-1 lingurita sare,
-200 gr.malai alb.
Mod de preparare:
-Se curata ceapa,se toaca julien si se prajeste in ulei,pana cand incepe sa se rumeneasca.Se pune peste ceapa prajita,hribii felii,sare dupa gust,tarhon,o canita de apa de 100 ml. si se lasa sa fiarba la foc potrivit,pana ce scade apa,apoi se opreste focul.
-Se curata usturoiul,se feliaza marunt si se pune peste hribi,se amesteca,se pune un capac,sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.
-Intr-o oala se pune apa,sare si un strop de malai si se lasa sa fiarba.Cand clocoteste apa,se adauga malai in ploaie si se amesteca cu un facalet sau cu un tel,pana se dezlipeste mamaliguta de pe vas.Atunci este semn ca mamaliga este gata si se rastoarna pe un platou.
-Se pune pe platou,mamaliguta si hribi prajiti si se serveste cald.Se poate adauga si smantana,pentru cei care nu tin post.Cei care tin post se pot limita doar la hribi cu mamaliguta din malai alb.Sa aveti pofta dragilor!
Daca nu va plac hribii si daca doriti si alte bunatati fara carne,atunci va invit la Daniel sa va infruptati din bunatatile sale si la Raluca care ne delectam cu o mancare necunoscuta mie!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Si eu avusei mamaliga cu ciupercute, dar in varianta mai simpla :) Spor!
RăspundețiȘtergereoricare ar fi varianta,eu iubesc mancarea cu ciupercute!
ȘtergereDaca scoti tarhonul vin si eu la masa.
RăspundețiȘtergerepentru tine am sa fac fara tarhon,insa eu iubesc tarhonul in mai toate mancarurile :)
Ștergere