duminică, 14 august 2016

Bors de peste



   Bors de peste:)

   Ingrediente:
   -1,5 kg.peste (crap),
   -1 gogosar,
   -1 ardei capia,
   -1 ardei gras verde,
   -1 bucata vanata long purple,
   -2 bucati morcov,
   -1 plic bors maggi,
   -1 lingurita maggi secretul gustului cu gust de legume,
   -sare dupa gust,
   -1 legatura de patrunjel,
   -2 linguri ulei,
   -1 kg.cartofi,
   -1 kg.rosii.

   Mod de preparare:
   -Se curata pestele,se portioneaza,se spala si se pune la fiert cu apa si putina sare.Se lasa sa traga doua,trei clocote,pana cand pestele se fierbe,insa trebuie avut grija sa nu fiarba prea mult sa se imprastie in oala.
  -Se scoate pestele pe un platou si se strecoara supa obtinuta,in supa se pun cartofii,tocati cuburi potrivite si se pun la fiert la foc potrivit.
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,cand ceapa isi schimba culoarea se adauga gogosarul tocat,ardeiul capia tocat,ardeiul verde tocat,morcovul tocat,vanata feliata in felii fine,maggi secretul gustului si se lasa la foc mic,sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se adauga rosiile taiate cubulete.Se fierbe incet,pret de cateva minute,apoi se toarna acest mix de legume in oala cu supa si cartofi.Se continua fierberea pana legumele sunt patrunse foarte bine,se mai adauga sare dupa gust,bors maggi dupa gust,se lasa sa traga doua,trei clocote si se opreste focul.Se presoara patrunjel tocat marunut.
 -Se pune bors in farfurie si peste bors se va aseza cate o bucata de peste fiert.A nu se pune carnea in oala cu bors,deoarece exista riscul ca oasele sa se imprasite si asa sa fie o adevarata aventura atunci cand vrei sa manaci bors de peste.Se serveste cu ardei iute.Sa aveti pofta dragilor!







 

4 comentarii:

  1. Sincer nu am mancat niciodata bors de peste, nu am avut ocazia si nicibeu nu m-am incumetat sa fac ca nu stiu daca imi place. Sunt cam reticenta. Insa daca ar fi sa gust... Cine stie, poate imi schinb parerea

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu un bors de peste gatit de tine cu multa dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  3. Borsul cred ca-i extraordinar de bun si-mi place si prezentarea, faptul ca l-ai pus in strachina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti fur reteta! Imi place acest bors la nebunie!

    RăspundețiȘtergere