luni, 21 martie 2016

Bors de legume-reteta de post



  Bors de legume-reteta de post:)

  Ingrediente:
  -1 kg.cartofi,
  -1 ceapa uscata,
  -1 morcov,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1 radacina de pastarnac, 
  -1/6 bucata telina,
  -sare dupa gust,
  -1 borcanel de ciuperci,
  -2 linguri pasta de tomate, 
  -1 castronel de urzici vii,
  -2-3 foi de stevie,
  -300 ml.bors de casa,
  -2-3 linguri ulei.

  Mod de preparare:
  -Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si putina sare.
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la undit cu putin ulei,se aduga toate radacinoasele tocate marunt si se calesc,asa cat sa lase gust si culoare placuta, se adauga ciupercutele pentru cateva minute.Se opreste focul si se toarna toate legumele peste cartofi.Se fierbe la foc potrivit.Cand sunt fierte,se adauga urzicile care au fost oparite si tocate marunut,bors dupa gust,pasta de tomate si se trag cateva clocote,apoi se opreste focul.Se presoara foile de stevie tocate marunt.Sa aveti pofta dragilor!








 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu