miercuri, 9 martie 2016

Mucenici moldovenesti de post



  Mucenici moldovenesti de post:)

  Ingrediente:
  -1 kg.faina de grau,
  -3 linguri de zahar,
  -2 linguri zahar vanilat,
  -1 cub de drojdie,
  -coaja de la doua portocale,
  -1 castronel de nuci macinate,
  -1 banana,
  -4 linguri de ulei,
  -1 varf de cutit de sare,
  -apa calduta.

  Mod de preparare pentru aluat:
  -Se pune faina intr-un vas,peste faina se adauga drojdia inmuiata in apa calduta,cu putina sare si zaharul,care trebuie topit ,se mai adauga coaja de la o portocala,zaharul vanilat si se framanta un aluat,potrivit de tare.Mai spre final se adauga ulei, putin cate putin si se continua framantarea,pana se dezlipeste aluatul de pe vas.Se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa sa creasca,cel putin o ora,pana isi dubleaza volumul.

  Mod de preparare pentru crema de nuci:
  -Se pune banana intr-un vas,se adauga zeama de la o portocala, o lingura de zahar si nuca macinata si se mixeaza bine.

  -Cand aluatul a crescut,se injumatateste,apoi fiecare bucata se injumatateste si tot asa pana se obtin 16 bucatele de aluat.Fiecare bucatica se intinde sub forma de foaie pe lungime de aproximativ 50 cm si latime de 10 cm si pe foaie se pune compozitie de nuca.Se ruleaza usor,se aduna capetele si se intoarce firul in forma de cifra opt,dupa care se aseaza in tava pe hartie de copt.
  Intr-o craticioara se pun 3 linguri de zahar,coaja de la o portocala si zeama de la o portocala,200 ml apa si se pune la foc mic,sa lase culoare.Cand lichidul se coloreaza,se opreste focul.Cu acest lichid se ung mucenicii si apoi se baga la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit.Cand sunt rumeni,se scot,se ung iarasi si se stropesc cu nuca macinata.Se servesc alaturi de o canuta de vin sau mai exact de 40 de canute de vin.Sa aveti pofta dragilor!















3 comentarii:

  1. Ce buni sunt, nu am facut, de obicei cumpar dar azi am uitat :))))), te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce apetisanti sunt! La noi se manca sfintisori din aceia fierti. Nu m-as mai opri din mancat! Banana le da o nota exotica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si cred ca la gust sunt extraordinari. Eu nu stiu sa fac si poate cu ajutorul tau la anul poate ii prezint si eu pe ai mei.

    RăspundețiȘtergere