miercuri, 11 februarie 2015

Piept de pui cu sos de rodii




 Piept de pui cu sos de rodii :

 Ingrediente pentru preparat:
-600 gr.  piept de pui marca Transavia,
-1 varf de cutit de sare,
-1 varf de cutit de piper macinat,
-1 canita de vin,
-1 bucata rodie ,
-1 lamaie,
-1 baton de scortisoara,
-1 lingurita de menta  marca Kotanyi,

 Ingrediente pentru sos:
-1 lingura de vin,
-100 ml.suc de rodie,
-2 bucati mici de sfecla rosie,
-1 lingura de miere de albine,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-sare dupa gust,
-putina menta maruntita.
 Pregatim carnea:
 Se spala feliile de piept si se pun la scurs, le stropim cu sare si piper si le punem intr-o tigaie incalzita. Le rumenim pe ambele parti,apoi turnam vinul peste piept ,adaugam fructele de la rodie,batonul de scortisoara si putina menta.Lasam sa fiarba la foc mare pana se evapora tot vinul si se rumeneste pieptul putin,apoi oprim focul.

 Pregatim sosul:
 Punem intr- oala sucul de rodii,adaugam zeama de la jumatate de lamaie,1 lingura de miere,putina menta,putina sare si sfecla rosie taiata felii foarte fine,apoi lasam sa fiarba pana apar bule de sos deasupra,apoi oprim focul.

 Pe un platou asezam doua bucati de piept si il strpim din belsug cu sos de rodii si ornam cu felii de sfecla rosie.Pofta buna!


 Gustul este divin!!






















6 comentarii: