joi, 26 februarie 2015

Interviu cu "Prieteni de-ai casei"- Nemeth Carmen




  Cine se aseamana se aduna la Maggi in bucatarie!


 As putea sa zic ca am devenit prietena magica a lui Maggi in clipa cand in farfuria mea am presurat un pic de magie din condimentele  care au dat un plus de gust preparatelor mele .De atunci Maggi a devenit ajutorul de nadejde  in bucataria mea.Daca preparam o friptura sau  o ciorba de legume,condimentul magic si iubirea mea fata de cei la care le gateam ,facea ca gustul mancarii sa fie unic si special.

 Anul 2014 a fost un an al implinirilor pentru mine!Am inceput sa prepar retete traditionale din regiunea Moldovei  si sa le postez pe blogul meu.Bineinteles ca ajutorul magic nu putea sa lipseasca din bucataria mea. Pe blogul meu am adunat ganduri ,vise,sperante si povesti ce se doreau a fi asternute pe hartie.
 Se zice insa ca nici o munca nu ramane neplatita si rasplata a venit de la "Prieteni de-ai casei" in clipa cand am fost desemnata bucatarul lunii aprilie pentru munca mea depusa in bucataria lor.Premiile au fost substantiale ,constand in produse maggi pe care eu le-am oferit la randul meu cititorilor care imi urmareau blogul si care comentau la articolele mele.Asa am considerat eu atunci sa bucur si eu pe altii ,asa cum m-au bucurat si pe mine altii.Mie imi ramasese doar dreptul la premiul cel mare,o excursie la Bucuresti intr-un tur culinar alaturi de celelalte premiante Maggi.

  Timpul a zburat pe nesimtite  si visul de a fi pentru cateva zile regina Maggi s-a materializat si cu bagajul la purtator am ajuns in marea metropola Bucuresti care ne astepta cu bratele deschise chiar pe peronul garii.Ajunsa la hotelul Hotelul Arc de Triomphe am fost intampinata cu bucurie de prietenii Maggi si de personalul hotelului care cu zambetul pe buze mi-au urat bun venit si mi-a dat cheia camerei cu nr.19. Acolo ma astepta a fata minunata pe numele ei Carmen Nemeth cu care am petrecut cateva zile de vis.

 Si cum povestea mea a fost scrisa aici,as dori sa scriu si eu povestea bunei mele prietene de camera,colegei magice numita Carmen .




 Am pregatit cateva intrebari la care Carmen a raspuns cu mare placere!


 Abetina:
 Cum ai descoperit pagina "Maggi" si cum ai reactionat in momentul cand ai fost desemnata Prietena Maggi?

 Carmen Nemeth:
 Postarile Paginii MAGGI Romania apareau pe wall-ul meu,citeam retetele,ma uitam la poze si dadeam like.Imi placea ceea ce vedeam.Apoi in a doua jumatate a lunii martie a anului trecut MAGGI intreba cititorii ce sosuri preferate au.Atunci am scris prima data la acea postare despre sosul meu de mere,unde combinatia de dulce cu sarat atinge apogeul,preparatul in care il folosesc si cat de mult place familiei mele.Raspunsul pozitiv din partea paginii MAGGI Romania la comentariul meu de atunci a fost atat de incurajator si aprobator incat am vrut sa stiu mai mult despre aceasta pagina.Nu mai asteptam sa-mi intre pe wall postarile lor,intram eu,cautam retete,citeam postarile altora.Astfel am aflat despre concursul Prietenii Casei MAGGI.Tema lunii Martie era pe sfarsite,iar castigatoarea de atunci,Lupu Nicoleta a meritat pe deplin titlul de Prieten al Casei.Luna Aprilie a avut de asemenea o tema si frumoasa si gustoasa : aranjamente culinare in farfurie.Aici am avut un adversar puternic,in persoana Ta Brindusa Aluculesei,cu preparate gustoase,multe si deosebit aranjate in farfurii, ai meritat pe drept si pe deplin titlul de castigatoare a lunii Aprilie ,Prietenul Casei Aprilie. Tema lunii Mai mi s-a potrivit ca o manusa : gratare gustoase si aratoase.Pentru ca noi de la 1 Mai pana in Septembrie in fiecare duminica suntem la iarba verde.In timpul sapatamanii nu prea gatesc cu carne vara,astfel ca duminica o petrecem afara,la racoarea padurii si gratarul ne face deliciul acelei zile.Intotdeauna duc mai multa carne la prajit deoarece ne place si gratarul rece,astfel a doua zi il consumam cu placere si parca ne incarcam in continuare bateriile cu amintirea zilei precedente pe care am petrecut-o impreuna cu familia.Retele mele si fotografiile preparatelor mele cu si despre gratar mi-au adus titlul de castigatoare a lunii Mai,Prietena Casei Mai.Bucuria a fost enorma cand am aflat ca sunt aleasa ,iar onoarea de a ma alatura Prietenilor Casei a fost fara margini.Imi citeam numele si plangeam,Nu-mi venea sa cred.Atunci am primit din partea Maggi Romania un cos consistent cu produse MAGGI si ustensile folositoare in bucatarie.M-am bucurat atat de mult ca am ocazia sa cunosc si sa folosesc produse noi de la MAGGI Romania,produse pe care le-am indragit si care nu imi lipsesc de pe raftul de condimente.Apoi am urmarit cu interes temele urmatoarelor luni de concurs si pe castigatoarele acestora.Toate au meritat cu prisosinta premiile si titlul de Prieten al Casei.Felicitari tuturor !

 Abetina:
 Cum a reactionat familia in momentul cand a aflat ca vei merge la Bucuresti sa te intalnesti cu fetele magice?

 Carmen Nemeth:
 Stiam despre excursia MAGGI planuita pentru anul acesta deoarece MAGGI mi-a scris despre proiect si mie si tuturor castigatoarelor de anul trecut.Ce nu stiam ,in ce consta aceasta excursie.Emotiile au inceput din momentul primirii e-mailului in care eram invitata la Bucuresti impreuna cu Prietenele Casei MAGGI.Febra pregatirii bagajului,familia care ramanea acasa au facut ca acele cateva zile sa treaca neobservate.Familia mea s-a bucurat enorm pentru mine,m-au felicitat pentru invitatie si mi-au spus sa ma gandesc si la ei cand voi manca bunatati.M-am gandit cu drag la ei si voi incerca sa reproduc din preparatele pe care am avut placerea sa le gust in acest tur culinar.

  Abetina:
 Cum ai fost intampinata de personalul Maggi si de personalul hotelului?

  Carmen Nemeth:
  Din momentul in care am coborat din masina in fata hotelului ,un operator imi filma fiecare miscare ,asa am inteles ca nu visez,se intampla aievea.In holul hotelului m-a intampinat o d-ra de la MAGGI, care mi-a spus ca voi fi cazata in camera cu doamna Brindusa Aluculesei din Botosani.


 Abetina:
 Cum a fost sa locuiesti in camera cu o moldoveanca din celalalt captat al tarii?

 Carmen Nemeth:
 Citisem postarile Brindusei,vazusem retetele si pozele cu preparatele gatite de ea,intrasem si pe blogul "Natura este viata mea"si aveam emotii.La fel aveam emotii si la gandul ca le voi cunoaste si pe celelalte Prietene ale Casei,creatorii culinari din spatele postarilor,retetelor si fotografiilor cu preparate deosebite. Vorba dulce,moldoveneasca,vorba lui Ion Creanga m-au facut sa o indragesc pe loc pe colega mea de camera Brindusa.

 Abetina:
 Cum ti s-au parut fetele cu care ai impartit aceasta minunata experienta?

 Carmen Nemeth:
 Cina din prima seara unde ne-am intalnit si am facut cunostinta cu Prietenele Casei m-au facut sa le indragesc si pe celelalte fete.Chiar daca eram din colturi diferite ale tarii,cu obiceiuri diferite,profesii diferite,aveam un lucru in comun : dragul de a gati,de a pregati preparate cu suflet pentru cei dragi.
 Tot in prima seara am cunoscut si o parte din fetele Maggi,oameni tineri,frumosi,cu o gandire matura,a fost fascinant sa cunosti persoanele din spatele randurilor scrise.


 Abetina:
 Ce ti-a placut cel mai mult in aceasta excursie?

 Carmen Nemeth:
 Adevarata aventura a inceput a doua zi,o zi care incepuse ca oricare alta dar care avea sa fie ca nici o alta de pana atunci.A fost experienta vietii mele,rasfatul total de la salonul de infrumusetare unde am intrat printese si am iesit regine,unde maiestria coafezelor si a cosmeticienelor au facut din noi fluturi care iti incanta sufletul si iti bucura ochii.Turul culinar din cele trei restaurante internationale,japonez,libanez si francez a fost o experienta unica,preparatele specifice si unice fiecarui tip de bucatarie internationala m-au facut sa-mi doresc sa depasesc si eu granitele gatitului acasa,sa incerc retete noi,arome noi. Apogeul acelei zile a fost cina festiva din Sufrageria MAGGI.Un loc plin de eleganta,stil si rafinament.Preparatele servite acolo au avut un iz regal,aperitivul parca era de portelan,ai fi vrut sa ramana asa,cel putin eu l-as fi adus acasa si l-as fi pus la loc de cinste.La gust,un deliciu! Felul principal s-a dovedit a fi o alegere inspirata,prepelita umpluta cu prune uscate pe pat de piure de morcovi si sos de portocale.Combinatia de sarat cu dulce a fost perfecta la acest preparat,explozia de arome,foc de artificii ! Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat sanatate si m-am putut bucura de toate acestea.Multumesc MAGGI Romania pentru sansa aceasta,a fost o experienta pentru o viata.Fotografiile din album stau marturie ca nu a fost un vis ,chiar s-a intamplat.





 Abetina:
 Vei iubi si vei gati mai des cu produsele Maggi?

 Carmen Nemeth:
 Mi-am desavarsit gustul preparatelor mele cu produse MAGGI si o voi face in continuare.Putin MAGGI si suflet in mancare si ce am pregatit va fi mereu pe placul familiei mele si a celor ce stau in jurul mesei,prieteni dragi.

 Abetina:
 Un gand bun pentru magicele de la Maggi si pentru cei care iubesc produsele Maggi,gatesc cu Maggi dar care nu au avut marea placere sa se bucure de o asa experienta.

 Carmen Nemeth:
 Prietenelor MAGGI toate cele bune,succes in toate si sa gateasca ca pana acum,din drag pentru cei dragi.   Un singur regret am dupa aceasta experienta,ca nu am avut ocazia sa le cunosc si pe celelalte MAGGIce care nu s-au putut alatura acestui proiect,creatoare culinare care ar fi meritat sa fie acolo impreuna cu noi dar care din diferite motive personale nu au putut ajunge.Sper ca soarta sa ne ofere si alt prilej de a ne cunoaste si vom umple si golul acesta. Produsele MAGGI au acel zambet din inima ,acea bucurie de a gati si de a desavarsi un preparat care chiar daca pare simplu va deveni regal. 
 Cu mare bucurie in suflet salut Prietenele MAGGI ,salut echipa MAGGI care a facut posibila Povestea noastra,Te salut pe Tine Brindusa,o persoana deosebita care a deschis o noua pagina in inima mea. 
 Cu mult drag din Sfantu Gheorghe,Nemeth Carmen!




6 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai avut o colega de camera super, Brindusa este o fiinta sensibila, buna si placuta. Ati fost niste rasfatate. o experienta placuta pe care nu aveti cum sa o uitati <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Brindusa pentru interviu,raspunzand la intrebarile tale am retrait din nou momente speciale din viata mea,momente MAGGIce de la inceputuri pana in prezent,am simtit din nou gustul rasfatului culinar si nu numai ,care mi-a fost oferit de MAGGI Romania ,am retrait bucuria cunoasterii de oameni deosebiti,prieteni pe viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca te-ai simtit bine ai avut o surpriza minunata din partea celor de la MAGGI

    RăspundețiȘtergere