marți, 22 iulie 2014

Bucura-ti sufletul cu un gest frumos



 Daruiete un strop de fericire celui din fata ta si bucura-ti sufletul!

Un gest frumos in fiecare zi este un slogan care ar trebui sa ne insoteasca drumul vietii si la care Constantin ne invita sa meditam si de ce nu ,sa facem fapte bune ori de cate ori putem si ni se iveste sansa de a bucura pe cineva.

-Este vara ,anotimpul care ma face sa visez la drumuri de munte ,la apa marii si ma face sa ies din casa fara o destinatie anume,sa colind lumea in lung si in lat.Insa niciodata nu imi lipsteste din masina o sticla cu apa si un sac cu mancare pentru catei.Oriunde merg ,pentru mine aceasta este o prioritate .Sa dau de mancare animalutelor abandonate,sa hranesc pasarile cerului si sa ajut batranii care au mare nevoie de ajutor.

 In zilele libere imi place sa merg la Cacica la un bazin cu apa sarata si sa ma balacesc cat e ziulica de mare si pe drum oprim la o fabricuta de paine din Suceava sa ne luam o paine pe vatra si pe treptele magazinului sta mereu o batranica care isi doreste cu ardoare o bucata de paine calda si care cu capul plecat de rusine se roaga la leutul cel de toate zilele pentru acea bucatica de paine.Eu trec pe langa ea cand intru si ma fac ca nu o observ ,insa cand ies ii pun in brate o paine mare neagra coapta pe vatra.Bunicuta se uita la mine,siroindu-i lacrimi pe obrazul brazadat de anii grei trecuti fara mila peste ea si cu mana tremuranda rupe o bucata mare de paine si incepe sa manance si sa imi zica mii de bogdaproste,amestecand painea cu lacrimi de fericire.Ce fericire pe chipul ei,insa cat de fericit este sufletul meu,nu va pot zice ,zambesc si eu la ea insa inima mea varsa lacrimi ,nu as putea sa zic ce fel de lacrimi varsa inima mea.Sa fie lacrimi de fericire la fericirea ei,sa fie lacrimi de tristete caci la anii ei nu se poate bucura de un trai linistit fara griji ,nu as sti ce sa zic!
 Drumul meu continua si la intrare in Cacica sta pe marginea drumului Taciune,un catel tare frumos si abandonat acolo de cine stie cata vreme.Eu il stiu de multa vreme si mereu il gasesc in acelasi loc,cand pe o margine de drum ,cand pe cealalta margine de drum.Si daca cumva incetinesti masina,Taciune isi ridica privirea spre tine,da din coada si se prezinta langa masina asteptand si el portia sa de mancare si apa.Cobor usor sa nu il sperii si cu vorbe dulci il chem la mine sa vina.Da din coada si se gudura pe langa mine ,insa niciodata nu se apropie mai mult de1 metru,se teme ,cine stie ce rau i-or fi facut altii.Eu ii dau bombonele de catei sa manace insa mereu am si o bucatica mica de carnita sau ceva bunut si bineinteles apa care sa ii potoleasca setea.Ma uit la Taciune si iar mi se umplu ochii si sufletul de lacrimi si plec mai departe cu gandul si dorinta ca Bunul Dumnezeu sa ii scoata si maine pe cineva in cale care sa se milostiveasca sa ii dea macar un codru de paine sa isi potoleasca foamea!

Tare imi doresc ca pe drumul vietii noastre sa stim sa privim si in jos ,nu doar sus,sa ne dorim marire,avere si un trai fara griji.Este bine sa privim si la cei care o duc mai rau ca noi si sa incercam sa ii ajutam cu un sfat,cu o vorba buna,cu un zambet si de ce nu cu acea bucata de paine care chiar daca noua nu ne prisoseste,macar o putem imparti !


7 comentarii:

  1. foarte frumos articolul ma impresionat mult frumose gesturi brindusa ai un suflet mare

    RăspundețiȘtergere
  2. Aghinitei Maria22 iulie 2014 la 10:07

    Daca nu putem ajuta material, macar cu o fapta buna,sau un zambet sa alinam un suflet amarat!

    RăspundețiȘtergere
  3. dumitrascu lacramioara22 iulie 2014 la 23:26

    felicitari pt.articol.foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. UN GEST FRUMOS IN FIECARE ZI / NOI MOTIVE DE IMPLINIRI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un gest frumos in fiecare zi? Ce frumos ar fi! 20 de milioane de gesturi frumoase pe zi in Romania! Ar fi ceva! Oamenii care au nevoie de ajutorul nostru se bucura pentru orice lucru, care poate fi considerat marunt la prima vedere! Oamenii care au nevoie de ajutorul nostru sunt intr-adevar cei ce stiu sa aprecieze adevaratele valori ale vietii!

    Iti multumesc mult pentru faptul ca ai raspuns la provocarea mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca toti20 milioane am facegesturi frumoase si am privi pe cei de langa noi asa cum ne privim pe noi

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna!

    Sunt Constantin, castigatorul campaniei realizate de catre Blogal Initiative in colaborare cu EcoRom, undeva la sfarsitul lunii iulie 2014, care a primit drept cadou o campanie Blogal Initiative (CARE-I ULTIMUL GEST FRUMOS PE CARE L-AI FACUT?).

    Iti scriu pentru a te anunta ca am trecut pe domeniu .ro, www.constantins.org devenind acum www.constantins.ro!

    Rugamintea mea catre tine, daca poti, daca ai timp si daca nu e cu suparare, e sa modifici link-ul din articolul cu care ai participat la aceasta campanie (de suflet pentru mine) sau sa il elimini, pentru ca peste cateva luni, atunci cand va expira domeniul constantins.org (care momentan redirectioneaza catre constantins.ro), voi renunta la acesta si voi ramane doar pe constantins.ro.

    Nu este nicio problema daca nu vei face aceasta modificare, sanatosi sa fim cu totii, acest lucru este cel mai important!

    Iti multumesc inca o data pentru ca ai participat la aceasta campanie de suflet.

    In alta ordine de idei, tin sa iti urez multa sanatate si un Sfinte Pasti cu multa lumina, alaturi de cei dragi!

    PS: Nu trebuie sa publici acest comentariu, pur si simplu nu am gasit pe blog o adresa de contact.

    RăspundețiȘtergere