joi, 10 iulie 2014

Lapte acru

Lapte acru sau iaurt preparat in casa:)
Ingrediente-
1,5 l.lapte dulce,
200 ml.smantana,
200 gr.branza dulce de vaci.

Mod de preparare-
Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca ,cam asa ca apa de vara,poate un pic mai caldut si se face un cuib in fundul oaleii din smantana si branza dulce ,dar se poate si fara branza.daca nu aveti branza este bine doar cu smantana fara sa modificati cantitatea de smantana ,insa doar cu branza nu merge si adaugati apoi laptele,mestecati bine,acoperiti oala cu un prosop si lasati peste noapte la prins,apoi faceti o mamaliguta la asa bunatate de lapte acru.Pofta buna!


4 comentarii:

  1. saru mana de reteta; fac si eu zilele astea
    arata nemaipomenit

    RăspundețiȘtergere
  2. O RETETA DELICIOASA SI SANATOASA DE VARA

    RăspundețiȘtergere
  3. dumitrascu lacramoara10 iulie 2014, 23:45

    ..bun foarte bun,ca la mama acasa!..

    RăspundețiȘtergere