miercuri, 19 februarie 2025

Tort de casa!

 

 

  Tort de casa!

  Din cand in cand mi se face pofta de cate un tort si acum am avut mare pofta la un tort cu crema de cacao dar si cu frisca,asa ca m-am apucat de treaba!

  Ingrediente pentru blat:

  -6 oua;

  -6 linguri zahar;

  -1 esenta de rom;

  -4 linguri mari de faina de grau;

  -4 linguri mari cu varf de nuca macinata;

  -2 linguri mari de cafea solubila;

  -2 linguri mari de cacao;

  -1 plic praf de copt;

  -100 ml.ulei;

  -1 praf de sare.

  Ingredinete pentru crema de cacao:

  -5 galbenusuri;

  -5 linguri de zahar;

  -1 esenta de rom;

  -30 gr.cacao;

  -2 linguri cafea solubila;

  -100 gr.unt;

  -500 ml. lapte dulce;

  -50 gr.amidon alimentar.

  Ingrediente pentru ornat:

  -500 gr.smanatana cu grasime 30%;

  -3 linguri mari de zahar;

  -2 pliculete intaritor de frisca;

  -1 plic zahar vanilat.

  -100 gr.ciocolata pentru figurine.

  -300 gr.visine de la aspirina;

  -300 ml.sirop de la compot de visine.

  Mod de preparare pentru blat:

  -Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare si zahar.Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta.Se unesc cele doua creme si se omogenizeaza.

   -Intr-un castron se pune nuca macinata,faina de grau,cafeaua solubila,praful de copt si se omogenizeaza compozitia,apoi se toarna peste compozitia lichida,se omogenizeaza usor cu ajutorul unei palete.

  -Intr-o tava se pune hartie de copt,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora la 170 grade.Cand este rumen se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se feliaza in trei foi.

  Mod de preparare pentru crema de cacao: 

  -Intr-o craticioara se pun cinci galbenusuri,cinci linguri de zahar,30 gr.cacao,2 linguri cafea solubila,50 gr.amidon alimentar,se amesteca,se adauga laptele dulce si se mixeaza pret de cateva minute,cat sa se incorporeze totul.Se pune craticioara pe foc mic si se lasa sa fiarba pana cand totul devine o crema densa.Se opreste focul si se adauga 100 gr.unt,se amesteca in crema pana la incorpoare completa,se pune folie peste craticioara si se lasa sa se raceasca.

  -In bolul de la mixer se pune smantana,zaharul,zaharul vanilat,intaritorul de frisca,se mixeaza pana devine o frisca.

  Mod de ansamblare pentru tort:

  -Pe o tava se pune o foaie de blat,se insiropeaza cu sirop de la compot de visine,se pune crema de cacao,se intinde peste foaie,se aseaza visine de la aspirina,apoi se aseaza inca o foaie de blat se insiropeaza,se pune crema,visine si apoi se aseaza ultima foaie.Peste ultima foaie,se insiropeaza si se pune frisca,apoi se pun figurine de ciocolata si se lasa pret de circa 12 ore sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne. 



 



 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu