Lebar!
De cativa ani am inceput sa crestem porci si ne place mult ca la masa de Craciun sa avem preparate pe masa noastra.Imi plac mult carnatii de casa,afumaturile dar si preparate precum lebar si chisca umpluta cu crupe.Anul asta am pregatit un lebar absolut delicios!
Ingrediente:
-2 inimi mari de porc;
-1 ficat mare;
-1 plaman alb;
-2 bucati splina;
-4 rinichi;
-1 kg.ceapa;
-4 morcovi mari;
-2 radacini de pastarnac;
-1 telina mare;
-5 foi de dafin;
-intestine groase de porc;
-2 linguri mari de sare;
-1 lingura piper boabe;
-4 capatani de usturoi;
-1 kg.sorici de porc;
-o bucata de ciolan de porc;
-apa de o palma mai sus de carne.
Mod de preparare:
-Se pun intr-un ceaun mare toate ingredientele si se fierb pana cand se dezlipeste carnea de pe os,este semn ca carnea este fiarta bine.Se scoate carnea,se lasa sa se racoreasca si se strecoara bine supa ramasa.
-Cand carnea este rece se da prin masina de tocat carne,se mai adauga putin din supa.Compozitia trebuie sa fie nici prea moale,nici prea tare,sa treaca usor prin intestinul pe care il vom umple.Se umplu intestinele cu compozitie.
-Se pun in oale apa la fiert si cand apa fierbe se adauga lebarii,cate unul in fiecare oala si se fierb la foc mic pentru circa jumatate de ora.Apoi se scot usor din oale si se lasa la rece cam 12 ore dar este bun si imediat ce se fierbe insa nu se va putea felia bine,deoarece gelatina nu si-a facut treaba sa se inchege.Au iesit foarte deliciosi dar am avut multi pofticiosi asa ca s-a topit foarte repede si parca am ramas iar cu pofta pana la alt craciun.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Bun, foarte bun!!!
RăspundețiȘtergere