miercuri, 12 februarie 2025

Pate de fasole boabe!

 

 

  Pate din fasole boabe!

 

  Pentru mine zilele de luni,miercuri si vineri sunt zile de post!Luni si marti de obicei tin post negru,doar cu apa minerala si miercuri este tot post dar nu mananc de dulce,adica,carne,oua,lapte,branza.Uneori cand nu am timp sa gatesc mai mananc in aceste zile oua,lapte,branza dar nu carne.Se zice ca nu e bine sa mananci carne intr-o zi cand mergi la biserica,nu va spun de ce,caci stiu ca multi dintre voi veti sari la gatul meu si veti zice ca traiesc undeva in trecut cu superstitii si prostii,asa ca tin pentru mine secretul de a nu manca carne mai ales cand se savarseste sfantul maslu la biserica.

  Azi este miercuri si este un ger afara de crapa pietrele asa ca eu am fiert fasole boabe mari si am facut un pate absolut delicios.

  Ingrediente:

  -600 gr.fasole boabe mari,gata fierte;

  -1 capatana de usturoi;

  -3 cepe potrivit de mari;

  -100 ml.ulei de floare de tara,presat la rece;

  -1 lingurita sare;

  -50 ml.apa minerala.

  Apa minearala am pus deoarece fasolea era fara apa,era bine scursa dupa fierbere.

  Mod de preparare:

  Se pune la robot fasolea fiarta bine,eu am fiert la oala minune circa o ora dupa ce incepe oala sa fluiere,se adauga sare,ulei,apa minerala,ceapa taiata in patru,cateii de usturoi si se mixeaza totul pana de devine o pasta foarte consistenta.Se serveste pe felii de paine alaturi de masline,la mine au fost si gogonele murate,un adevarat deliciu ce se prepara usor si este o alternativa la pateul din comert.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.

 



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu