Scrob cu urzica vie!
Ce poate fi mai sanatos si delicios intr-o zi de miercuri fara carne decat un scrob cu urzica vie care se prepara foarte repede,asta in caz ca ai deja urzicile cumparate sau culese,daca nu iti cam ia ceva timp sa le culegi.Eu am mare noroc ca am in gradina si le culeg mai usor si ma bucur mai mereu de aceasta planta medicinala,numita urzica vie.Contine antioxidanti si vitamine care reduc durerile musculare,articulare sau de cap.Cand eram copii tata se batea cu urzica vie peste picioare,ne spunea ca este foarte bun la durerile reumatice!
Ingrediente:
-1 castron mare de urzici;
-6 oua de rata;
-1 lingurita sare;
-1 lingurita usturoi granulat,sau 3 catei de usturoi;
-3 linguri ulei.
Mod de preparare:
-Se curata urzica de impuritati,se clateste bine si se pune la fiert cu apa.Se lasa sa traga doua clocote dupa care se opreste focul,se clatesc urzicile si se taie marunt.
-Intr-un vas se pun ouale de rata,sare,usturoi maruntit sau granualt si se mixeaza totul pret de cateva minute.
-Se adauga urzica tocata marunt,se amesteca bine si se toarna intr-o tigaie in care s-a incins deja uleiul.Se preajeste bine pret de cateva minute si se poate servi.
Apa de la urzici poate fi bauta ca un ceai,se adauga lamaie si se bea.este un bun detoxifinat si curata vasele de sange.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.
Langa scrobul de urzici mai merg si cateva turte,coapte sau prajite,depinde de preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu