miercuri, 1 noiembrie 2023

Jeleu de fructe!

 

 

  Jeleu de fructe! 


  Anul asta ca si in an alti ani am avut exces de coacaze negre,asa ca le-am adunat si le-am pus la congelator si din cand in cand mai pregatesc cate o tava de jeleu cu fructe cu multa gelatina ca este foarte bun pentru oase!

  Ingrediente:

  -1 litru apa;

  -800 ml.nectar de caise;

  -500 gr.coacaze congelate;

  -500 gr.cirese fara samburi,puse la congelator cu putin zahar;

  -6 pliculete de gelatina.

  Mod de preparare:

  -Se pune apa la fiert intr-o oala cu volum mai mare,se adauga coacazele inghetate,ciresele inghetate si se fierb pana se patrund fructele,apoi se adauga nectarul de caise,se mai lasa cateva minute sa clocoteasca si se opreste focul.

  Intr-un bol se pune gelatina si cam 200 ml apa rece,se amesteca usor si se lasa pret de vreo 10 minute sa se hidrateze bine gelatina,apoi se toarna peste compozitia de fructe si se amesteca bine.Se toarna compozitia intr-un vas yena,se lasa sa se racoreasca bine si se da vasul la frigider pret de vreo  sase ore dupa care se poate portiona si servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!




 


2 comentarii: