miercuri, 8 noiembrie 2023

Supa crema de dovleac la #miercureafaracarne!

 

 

  Supa crema de dovleac la #miercureafaracarne! 

  Ingrediente:

  -500 gr.dovleac placintar;

  -4 catei de usturoi;

  -1 ceapa mare;

  -1 morcov;

  -1 gogosar rosu;

  -1 lingurita sare;

  -1 varf de cutit de piper macinat;

  -80 gr.unt;

  -50 gr.ulei de masline.

  Mod de preparare: 

  -Se curata ceapa si cateii de ustuori,se toaca marunt si se pun la prajit cu putin ulei de masline si unt.Cand incepe sa fiarba se adauga morcovul,gogosarul tocat si se lasa la prajit vreo cinci minute,dupa care se adauga dovleacul placintar taiat cubulete si se lasa sa se patrunda bine toate legumele.Se adauga apa ,sa tot fie de vreo 2-3 degete mai sus decat legumele,sare,piper macinat si se mai lasa la fiert vreo 10-15 minute,dupa care se opreste focul.

  -Se lasa la racorit,apoi se pune in blender,se mixeaza si se poate servi cu putin patrunjel si ulei de masline deasupra.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.

 




 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu