miercuri, 26 octombrie 2022

Zacusca cu opintici!

 

 

  Zacusca cu opintici!

 

  Ingrediente:

  -10 kg.gogosari;

  -10 kg.opintici gata fierti;

  -6 kg.morcovi;

  -5 kg.ceapa;

  -1,5 litri ulei;

  -800 gr.pasta de tomate;

  -540 gr.bulion;

  -12 linguri sare;

  -500 gr.zahar;

  -10 foi dafin;

  -1 lingura piper boabe;

  -1 lingura oregano;

  -1 lingurita tarhon;

  -1 lingura boia de ardei dulce;

  -1 lingura rozmarin;

  -3 litri apa.

  Mod de preparare: 

  -Se curata ceapa,se da prin masina de carne si se pune la prajit intr-un ceaun mare de circa 30 kg.

  -Se adauga ulei si se prajeste ceapa pana devine transulcida.

  -Cand ceapa este translucida se adauga morcovii dati prin masina de carne si 3 litri de apa,se fierbe pana cand morcovul este fiert foarte bine.

  -Se dau gogosarii prin masina de tocat carne,nu este necesar sa fie copti.Eu i-am dat cruzi prin maisna de tocat carne si apoi se adauga in ceaunul in fierbere.Se fierbe pana mai scade din lichid,deoarece ceaunul deja s-a umplut si altceva nu mai incapea.

  -Se dau buretii gata fierti si scursi de apa prin masina de carne si se toarna in ceaun,se adauga condimente,sare,zahar si se continua fierberea pana mai scade lichidul.

  -Se adauga bulionul,pasta de tomate si se continua fierberea pana cand consideram ca este gata.

  -Se pun borcanele sterilizate pe o masa de lucru si se umplu borcanele cu zacusca,se pun capacele si se pun borcanele sub paturi pana la racirea completa.

  -Cand se racesc borcanele se pun in camara si se servesc cand se doreste.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.

  Va invit cu mare drag la masa la Daniel,ca de obicei el ne incanta papilele gustative cu un meniu pentru o zi intreaga.





 


Un comentariu: