Prajitura cu crema de urda de capra!
Ingrediente pentru blat:
-400 gr.faina de grau;
-4 linguri zahar;
-100 gr.cacao;
1 plic praf de copt;
-200 gr.unt;
-1 galbenus;
-100 ml.iaurt;
-1 praf de sare;
-100 gr.biscuiti obisnuiti;
-100 gr.ciocolata menaj.
Ingrediente pentru crema:
-500 gr.urda de capra;
-2 oua+ albusul de ou de la blat;
-100 ml.sirop de soc;
-300 ml.iaurt;
-4 linguri gris;
-1 praf de sare.
Mod de preparare pentru blat:
-Intr-un vas se pune zaharul,sarea,praful de copt,cacao,faina de grau si se omogenizeaza compozitia.
-Se adauga untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,iaurtul si se framanta alutatul.
-Se pune aluatul la frigider pret de o ora sau pana se intareste bine aluatul.Se poate imparti aluatul in doua bucati,una se pune la frigider si una se pune la congelator.
Mod de preparare pentru crema:
-Intr-un vas se pune urda,iaurtul,siropul de soc,un praf de sare,2 galbenusuri si se amesteca cu o lingura.
-In vasul de la robot se pun albusurile,grisul si se mixeaza la viteza mare.Cand albusurile devin spuma se adauga compozitia de urda si se continua mixarea pana cand totul devine o crema fina.
-Se scoate aluatul din frigider si din jumatate de aluat se intinde o foaie.Eu am intins foaia direct pe hartia de copt pe care am pus in tava.Se aseaza foaia in tava.Peste foaia de aluat se toarna crema de urda si se intinde cu ajutorul unei spatule.
-Se scoate cealalta bucata de aluat din congelator si se da prin razatoare.Se pune aluatul ras prin razatoare peste crema de branza.
-Se dau biscuitii prin masina de carne sau se sfarama cu ajutorul unui sucitor si se presoara peste prajitura.
-Se rade ciocolata si se presoara peste prajitura,se da prajitura la cuptorul incalzit pentru circa 50 minute la foc potrivit.Se portioneaza dupa ce se raceste complet.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta fina cu gust special!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.
Ca de obicei va invit la Daniel la masa.el ne incanta papilele gustative cu multe bunatati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu