marți, 18 august 2020

Inghetata asortata-mure si sirop de soc!



 Inghetata asortata-mure si sirop de soc!

 -10 galbenusuri;
 -10 linguri de zahar;
 -1 litru lapte dulce,fiert si racit;
 -1 kg.smantana 30% grasime;
 -1 kg.mure;
 -300 ml sirop de soc.
 Mod de preparare:
 -Se pune intr-o cratita laptele dulce,smantana si 5 linguri de zahar si se lasa sa pe foc mic pana cand se incorporeaza totul.
 -Se pun intr-un bol,galbenusurile,5 linguri de zahar si se mixeaza la viteza mare pana cand devine totul o pasta densa.
 -Se toarna crema de galbenusuri peste crema de smantana si se lasa la foc foarte mic,se amesteca continu sa nu se faca cocolosi si se lasa pana se ajunge la temperatura de 80 grade,eu nu am termometru asa ca atunci cand vad ca apare deasupra o spuma alba inchid focul.
 -Se mixeaza murele si se toarna peste peste crema,se adauga si siropul de soc,se omogenizeaza compozitia si se pune in boluri la congelator.Din cand in cand se mai scot bolurile si se amesteca inghetata cu o paleta.Se repeta procedeul cam de vreo 4x.Se poate servi dupa circa 6 ore.Este o inghetata foarte consistenta si cu o aroma deosebita,soc si mure,un adevarat deliciu.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!








rasfat natural.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu