marți, 18 august 2020

Dulceata asortata-fructe de soc si afine!



 Dulceata asortata-Fructe de soc si afine!

 Ingrediente:
 -2 kg.fructe de soc;
 -2 kg.fructe de afine;
 -4 kg.zahar;
 -2 lamaii.
 Mod de preparare:
 -Se curata fructele de soc cat si cele de afine de codite,se clatesc sub jet de apa si se lasa la scurs in strecurator,dupa care se pun in vasul in care dorim sa le fierbem,adaugam zaharul si le lasam circa 12 ore sa se topeasca zaharul.Eu le-am lasat peste noapte.A doua zi se adauga lamaile taiate cubulete si se fierb pana scade surplusul de lichid.Nu recomand sa puneti apa la fiert deoarece fructele lasa multa zeama si aveti mult de fiert la ele.Dupa ce se fierb se pun in borcane,se pun capace si se pun sub paturi sa se raceasca lent.
  Fructele de soc se pot consuma doar dupa ce au fost tratate termic deoarece contin acid cianhidric,o substanta toxica numita si sambunigrina care se elimina dupa ce se atinge tamperatura de 80 grade.
 Fructele de soc sunt considerate adevarate minuni ale naturii:
 -contin vitamina C,dublu fata de lamaie;
 -intaresc sistemul imunitar;
 -distrug virusii gripali;
 -este un puternic detoxifiant,(elimina apa din organism prin transpiratie si urina).
 Fructele de afine sunt un adavarat elixir al sanatatii:
 -intaresc sistemul imunitar;
 -distrug bacteriile si virusii;
 -se consuma in stare proaspata dar si tratate termic.
 Cand eram copii tata facea dulceata din fructe de soc,zicea ca este buna pentru bolile de inima si lua tata cate o lingura in fiecare zi ca tratament.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un remediu natural!











 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu