duminică, 2 septembrie 2018

Pui de tara cu sos de patlagele galbene:)



  Pui de tara cu sos de patlagele galbene:)

  Ingrediente:
  -1 pui mare de tara de cam 3 kg.,
  -6 patlagele galbene potrivite,
  -1 gogosar rosu,
  -1 lingura de sare,
  -1 lingurita rozmarin,
  -6-7 cepe mici,
  -1 capatana de usturoi,
  -1 lingurita amestec boia cu ierburi,
  -1 lingurita ardei iuti de la otet.
  Mod de preparare:
  -Se portioneaza puiul si se unge cu sare apoi se pune in tava.
  -Se pun rosiile si gogosarul la mixat si se face un sos care se toarna peste carnea de pui.S e adauga rozmarinul,amestecul de boia cu ierburi,cepele mici si usturoiul taiat in felii fine,se pune capac sau folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru circa o ora sau pana cand se patrunde bine carnea si mai scade din lichidul lasat de rosii.Se serveste cu mamaliguta calda si daca aveti si muraturi si va place este foarte bine,daca nu merge si fara deoarece ardeiul iute da o nota aparte mancarii si gustul este absolut fabulos.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!







 

Un comentariu: