duminică, 30 septembrie 2018

Gem de gutui-marmelada



  Gem de gutui-marmelada!

  Ingrediente:
  -8 kg.gutui,
  -4 kg.zahar,
  -2  l.apa,
  -2 lamaii.
  Mod de preparare:
  -Se dau gutuile prin razatoarea mare cu tot cu coaja si se pun intr-un vas suficient de mare,se adauga zaharul,apa,lamaile taiate cubulete si se fierbe la foc potrivit pana se evapora surplusul de lichid si se obtine un gem bine legat.Gemul de gutui se face foarte repede si foarte usor mai ales daca se pune la fiert cu tot cu coaja.Coaja de gutui este foarte sanatoasa continand multe vitamine din grupa B,provitamina A si multe minerale.Consumul regulat de gutui previn si vindeca foarte multe boli.Se pune gemul in borcane asa fierbinte de pe foc,se pun capace si se dau la cuptor pentru circa 20 minute,asa gemul va sta perioada indelungata fara sa se altereze.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu