luni, 23 iulie 2018

VIA-impreuna,nu esti singur in lupta cu cancerul!




   






    VIA-impreuna,nu esti singur in lupta cu cancerul!

 Eram singura,era o zi de luni si era zi de curatenie,mi-a batut la usa prietena si mi-a adus rezultatele la analize,nu mi-a zis nimic,mi-a zis doar ca nu sunt bune si ca ea m-ar putea opera insa este mai coplicat si nu are aparatura necesara si ca ar fi bine sa caut o clinica.Nu mi-a zis ca am cancer si nici nu am banuit ca am cancer,mi-am continuat treburile spre care eram concentrata fara sa dau mare importanta analizelor,ma gandeam ca ea ar fi putut sa imi spuna daca era ceva grav,ar fi putut sa imi spuna ca timpul este foarte pretios pentru mine si orice secunda in plus este un mare dezavantaj,dar nu a fost asa.Eram obosita si m-am asezat in fotoliu sa ma odihnesc si mi-am zis sa sun eu pe cumatra sa vad ce mai face,nu mai vorbisem de multa vreme cu ea.Am sunat si printre complimentari i-am zis ca mi-au venit analizele si ca am adenomocarcinom de gradul 2.Cumatra a sarit ca arsa si mi-a zis ca asta este cancer,ca abia ce isi ingropase fratele de aceiasi boala,mi-a cazut telefonul din mana,nu stiam ce sa zic,ce sa fac,cui sa spun,cui sa nu spun,cum sa spun celor dragi fara sa ii sperii,numaram deja cam cat as mai fi avut de trait,zile,luni,ani in chinuri si dureri,imi doream sa ma culc si sa nu ma mai trezesc,imi doream sa ma trezesc din acest cosmar,sa fiu bine,sa fiu sanatoasa sa fiu eu cea de dinainte de a afla acest diagnostic,un dignostic care schimba vieti,schimba suflete si de cele mai multe ori ia vietile.Am deschis calculatorul si am citit despre boala,am vazut statistici despre cat as mai fi avut de trait si care erau sansele ca eu sa scap,erau putine sanse,mintea mea era ca un robot conectat la o energie ce ma macina,nu aveam pe nimeni care sa ma sfatuiasca,sa ma indrume,tremuram si ma rugam la Bunul Dumnezeu sa ma ajute si pe mine ca si eu eram copilul sau.Primul ca re a aflat e fost fiul meu,abia venit de la servici,i-am spus calm cu zambetul pe buze ca am cancer,s-a albit la fata si m-a privit de parca ar fi trecut prin mine,de parca eu nu as mai fi existat.Nu spun cum a primit sotul meu aceasta veste,este prea dureros si nu as dori nimanui sa primeasca asemenea vesti.A inceput marea lupta,lupta cu ce,prea putine informatii,prea grea era vestea,pe cine sa intrebi,unde sa te indrepti,sa afli,sa te informezi despre boala.Cautam si eu si fiul meu informatii despre boala,despre tratamente,operatii,costuri,orice informatie pozitiva ne ridica moralul,ni se parea ca undeva la capat este o luminita mica si cu cat ne indreptam catre ea parca se facea mai mare,alteori ni se parea ca totul este in van si ca luminita de la capatul tunelului nu se mai vede.Fiul meu imi zicea sa imi traiesc viata fara frica,fiindca rezultatul este tot acelasi si frica mea ma va face sa plec mai repede din lume.Am trait clipe grele,clipe groaznice si spun cu mana pe inima ca as putea darui sfaturi despre boala,despre trairi si vindecari miraculoase.
  VIA – Împreună- Nu eşti singur este prima aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România. Mai precis, tineri bolnavi de cancer sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este pregătit. Pentru ei este gândită şi creată această aplicaţie. Ca să întrebe orice, să aibă curajul să atingă subiecte tabu, să se conecteze cu tineri care au trecut prin experienţe similare, să se descarce şi să îşi găsească ancore sănătoase prin care să facă faţă experienţei.

Aplicaţia se poate utiliza de către tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani. Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.
De asemenea, pot lega prietenii cu persoane față de care nu au teama de a fi respinși, care îi înțeleg și le oferă siguranță că nu sunt singuri în această luptă. Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară.Asociația Little People este producătorul aplicației VIA si poate fi descarcata gratuita din AppStore sau Google Play.





 
  Alatura-te si tu astazi acestui mare proiect,impreuna putem fi mai puternici,mai sanatosi.Daca esti bolnav,daca te-ai vindecat sau poate ai pe cineva drag in suferinta,nu-l lasa singur,vorbeste-i despre asociatia Litlle People si despre locul unde se poate regasi si se poate salva.

 Viata este cel mai de pret dar,nu-l pierde!

31 de comentarii:

  1. cred ca o asemenea aplicatie si un grup de sprijin sunt foarte importante pentru bolnavii de cancer. sunt ferm convinsa ca simti disperare in momentele ulterioare aflarii rezultatelor analizelor, dar important e sa fii tare si sa ai pe cine sa te bazezi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este greu sa nu stii ce sa faci si cum sa actionezi,cu aceasta aplicatie totul ar fi mai usor,aici gasim informatii,prieteni ca noi care au trecut sau care trec in acelasi timp cu noi si sutinerea morala este importanta.

      Ștergere
  2. Ma bucur ca exista o astfel de aplicatie pentru ca cei care sufera de aceasta boala sa nu se mai simta singuri si sa poata gasi impreuna informatii si solutii care sa-i ajute sa invinga boala. Si eu am pierdut oameni dragi din cauza acestei boli si stiu cat de cumplit si de rapid poate lovi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate asa este,aceasta boala loveste nu doar un om ci pe toti cei dragi celui lovit.Doar cei loviti stiu cat de greu este sa treci singur prin asa ceva,aplicatia este binevenita.

      Ștergere
  3. Ma bucur sa vad ca exista o astfel de aplicatie reuneste persoanele care sufera de aceasta boala. Sunt sigura ca va schimba multe vieti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este,invatand de la altii ne putem descurca si noi cei loviti.

      Ștergere
  4. Ce bine că cineva s-a gândit la o astfel de aplicatie, cred ca e de mare ajutor moral si psihic pentru cei care sufera de aceasta groaznica boala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este nevoie de suport moral si cei alfati in nevoie vor gasi aici ajutorul necesar!

      Ștergere
  5. Cred că avem cu toții cel puțin o cunoștință, un prieten sau o rudă care să fi avut acestă cumplită boală. Este tristă orice amintire dar dacă putem face un gest căt de mic pentru a veni în ajutor, avem datoria morală să o facem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este o boala ce loveste multa lume si ce este mai trist ca din ce in ce mai multi tineri sunt afectati de ea!

      Ștergere
  6. o aplicatie excelenta, sunt sigura ca de mare ajutor! este foarte greu, prietena mea nu a spus mult timp si noi ne-am chinuit sa o intelegem fara sa stim ce o macina!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand nu vorbesti este si mai rau,sufletul se incarca cu atata durere incat poate exploda fara ca lumea sa stie de ce,este bine sa vorbim ,sa cautam ajutor si sa il si primim.

      Ștergere
  7. Felicitari pentru faptul ca ai ales sa scrii pe acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este un subiect delicat pentru mine,nu as fi crezut vreodata ca m-ar lovi,mereu sufeream cand auzeam pe cineva apropiat,dar cand esti tu cel lovit si nu stii incotr-o sa o apuci,aplicatia este binevenita.

      Ștergere
  8. O aplicatie care ajuta multa lumea... soacra mea are cancer la colon , a fost operata iar acum totul merge spre bine ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dea bunul Dumnezeu sa se vindece si viata sa continuie de unde s-a oprit,pentru mine viata s-a oprit undeva inainte de cancer si astept sa pasesc pe drumul vietii cu bucurie,speranta si multa iubire,oricum eu m-am schimbat total,sunt alt om,am alta gandire despre viata,despre cum sa traiesc si cum sa iubesc.Vorba unui preot,"te-ai nascut din nou,moartea te-a vizitat,de aici incepi alta viata" si ce fericta am fost cand am auzit,nimic nu s ecompara ca atunci cand simti ca esti viu,ca traiesti si te poti bucura de tot si toate.

      Ștergere
  9. Foarte utila aceasta aplicatie, te ajuta sa te conectezi, s anu te izolezi si sa primesti si sa oferi sprijin in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. izolarea este foarte periculoasa,este nevoie de aceasta aplicatie sa poti depasi,daca celor dragi nu le poti spune cum te simti unuia ca tine se poate sa ii impartasesti durerea,speranta,temerile si spaimele princare treci.

      Ștergere
  10. DUMITRASCU LACRAMIOARA24 iulie 2018 la 00:58

    Felicitari pt articol,frumoasa prezentare si bineinteles de ajutor pt cei afalti la necaz!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult,tu ai fost cea care mi-ai intins nu o mana ci ambele maini si m-ai salvat,nu am cuvinte sa iti multumesc pentru tot si toate daruite mie!

      Ștergere
  11. Nu-mi pot imagina ce ai simtit tu si cei apropiati la aflarea vestii. O astfel de aplicatie cred ca este foarte utila si de mai ales de ajutor pentru a impartasi sfaturi, informatii, o vorba buna..Izolarea si frica, durerea, fac totul mai greu.
    Ce bine ar fi sa nu treaca nimeni prin astfel de clipe grele :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate este boala secolului si foarte multa lume in special tineri sunt cuprinsi se acesta boala,ei trebuie ajutati,cand afli ca tu esti cel bolnav nu stii ce sa faci si incotr-o sa o apuci deci aplicatia este binevenita!

      Ștergere
  12. Cei de la Litlle People mereu fac proiecte foarte frumoase si ma bucur ca s-au gandit si la cei care se lupta cu cancerul. Cred ca aplicatia lor e buna si pentru cei apropiati ai celor aflati in lupta cu aceasta boala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur si ca Little People au facut un asa proiect impresionant!

      Ștergere
  13. Of..Sanatate multa Brandusa si multa putere sa treci cu bine prin aceasta incercare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dea bunul Dumnezeu putere tuturor celor bolnavi sau rudelor celor bolnavi care traiesc in acelasi cosmar numit cancer.

      Ștergere
  14. Off... imi imaginez cat de greu iti este sa vorbesti despre asta si inteleg prin ce ai trecut. Nu din prisma unei persoane bolnave de cancer, ci din prisma unui copil care a primit asemenea veste despre parintele lui, cu multi ani in urma. Ma bucur mult ca exista un astfel de sprijin pentru persoanele care sufera de boala asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult pentru ca esti alaturi de mine si de cei care sunt afectati de acest cosmar numit cancer.

      Ștergere
  15. Oh, ce experienta! Si mama a trecut anul trecut printr-o experienta similara si a fost la Cluj pentru chimioterapie si radioterapie + operatie. Mi se pare faina ideea aplicatitiei, pacat ca intervalul de varsta nu acopera majoritatea persoanelor afectate, care de cele mai multe ori au peste 39 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  16. In sfarsit, tehnologia a dat ceva realmente bun - o aplicatie care sa te ajute sa depasesti mai usor aceasta faza si sa te informezi corespunzator despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multa sanatate Brindusa. Esti un om cu suflet cald, iar optimismul tau este foarte important atat pentru tine si cei dragi cat si pentru altii ca tine. Nu in ultimul timp lupta ta este un exemplu demn de urmat.

    RăspundețiȘtergere