miercuri, 25 iulie 2018

Ardei iuti la otet



   Ardei iuti la otet!


  In acest am rasadit doar 10 fire de ardei iuti,dar nu sunt iuti,sunt foarte iuti,daca pui gura pe varful de la un ardei iti ia gura foc,foarte bine caci voi pregati din ei alte retete de ardei mai putin iuti,dar despre asta vom vorbi mai pe toamna!

  Ingrediente:
  -1 kg.ardei iuti,
  -500 ml.apa,
  -500 ml.otet,
  -1 lingura sare,
  -1 lingurita piper boabe,
  -1 plic seminte de mustar,
  -o capatana de usturoi,
  -1 lingura mare de miere de albine poliflora,
  -1/4 bucata telina,
  -4 cepe potrivite,
  -frunze de dafin.
  Mod de preparare:
  Se pune apa in amestec cu otet pe foc,se aduga sare,piper boabe,seminte de mustar,usturoiul feliat,mierea de albine,telina taiata fideluta,ceapa taiata julien,frunze de dafin si se lasa sa fierba pret de cateva minute,apoi se opreste focul,se trec ardeii prin aceasta compozitie,apoi se pun in borcane,se sigileaza si se dau la rece,se pot servi dupa cel putin o saptamana.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Lichidul ramas se pastreaza intr-o sticla cu dop pana se pregatesc gogosarii in otet sau chiar castravetii in otet,vor avea un gust placut de dulce iute.







Un comentariu: