duminică, 15 iulie 2018

Supa cu zdrente



  Supa cu zdrente:)

  Ingrediente pentru supa:
  -2 bucati rasol de cocos de tara,
  -3 cepe,
  -1/2 radacina de telina,
  -4 morcovi,
  -1 radacina pastranac,
  -2 radacini patrunjel,
  -3 cartofi,
  -1 lingurita sare,
  -1 ou.
  Ingrediente pentru taitei:
  -150 gr.faina de grau,
  - 1/4 lingurita sare,
  -1 ou,
  -1/2lingurita piper macinat.
 Mod de preparare pentru taitei:
 -Se pune intr-un vas putina faina,un ou,putina sare si putin piper macinat,se framanta un aluat foarte tare.Se spune ca acest aluat este aluatul unei femei zgarcite care facea in casa taitei doar cu ou,sare si faina si din ei pregatea mancarurile din casa,nu punea apa in aluat sa nu fie mult,sa fie putin si bun.Eu zic ca este asa cum zicea ea,"putin si bun",asa pregatea bunica ,mama si eu dupa ele,putin si bun!
 -Se intinde aluatul pe masa de lucru in foaie subtire,se presoara faina peste foaie,se ruleaza si se taie fideluta foarte subtiri dupa care se imprastie pe masa sa se desprinda unii de altii si se pun in supa cand supa va fi gata.
 Mod de preparare pentru supa:
  -Se pun bucatile de rasol de cocos la fiert,se trag cateva clocote,atat cat sa putem spumui supa,apoi se adauga legumele taiate dupa preferinta,mai putin ceapa care se pune intreaga.Se pune apa cam cat sa cuprinda toate legumele,se adauga sare dupa gust si se fierbe la foc potrivit,daca se poate cu capac peste oala.Cand  carnea si legumele sunt fierte,se strecoara supa si se aduga taietei facuti in casa,se lasa la fiert cam 10 minute la foc potrivit cu capac peste oala,dupa care se opreste focul si se aduga un ou batut,dar nu prea batut,este bine sa fie pus si fara sa fie batut doar sa fie amestecat in oala cu o furculita in momentul cand se da drumul in oala si asa zdrentele vor iesi mai mari si mai in evidenta.Se serveste cu ardei iuti murati.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
 -Din carne se poate face o friptura cu un piure din legumele fierte.











 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu