joi, 12 iulie 2018

Ceafa de porc cu piure in culori



   Ceafa de porc cu piure in culori!

   Ingrediente pentru piure:
   -4 morcovi,
   -300 gr.conopida,
   -300 gr.brocoli,
   -100 gr.unt,
   -3 linguri smantana,
   -1 lingurita sare,
   -3 catei de usturoi.
   Ingrediente pentru gratar:
   -4 bucati ceafa de porc,
   -1 plic condimente pentru gratar,23 gr. Delikat,100% natural.
   Mod de preparare pentru piure:
   -Se curata morcovii,se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare,se fierb timp de 15-20 minute,cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare.Se clatesc si mixeaza pe rand.
  -Se pune la mixat morcovul,30 gr.unt,o lingura de smantana,un varf de cutit de sare,un catel de usturoi si se mixeaza pana se obtine un piure fin si delicios,la fel se procedeaza cu brocoli,conopida si se obtine piure in trei culori,alb,verde si portocaliu.
 Mod de preparare pentru gratarul din ceafa de porc:
 -Se presoara peste fiecare fleica de ceafa de porc,delikat condimente pentru gratar,se stropesc cu ulei de masline,se pun una peste alta si se lasa sa se marineze pret de o jumatate de ora,dupa care se pun in tigaia gril.Se pune cate o bucatica de unt peste fiecare fleica si se lasa la rumenit circa cinci minute dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 4 minute la rumenit,se mai pune cate o bucatica  mica de unt.Untul are proprietatea de a fragezi fleica.Se opreste focul si se pune un capac peste tigaie si se lasa sa se racoreasca,dupa care se poate servi cu piure in culori.Eu am pus piure-ul in jumatati de gogosari din gradina mea.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!










 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu