vineri, 23 decembrie 2016

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie



   Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

   Ingrediente pentru pieptul de rata cu sos de portocale:
   -1 piept de rata de tara,romaneasca,
   -1 lingurita piper macinat mozaic,
   -1 lingurita sare,
   -2 portocale,
   -1 lingura miere de albine de rapita.
   Ingrediente pentru salata de varza rosie:
   -o varza rosie,
   -1 lingurita sare,
   -3-4 linguri ulei de masline,
   -1 lingura otet de mere.
   Mod de preparare:
   -Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma de romb,se sareaza,se presoara piper macinat si se pune in tigaie la prajit,pe partea cu pielea in tigaia rece,apoi se porneste focul,se prajeste pret de 7 minute pe partea cu pielea si pret de 4 minute pe partea fara piele,apoi se ia doua linguri de grasime din tigaie,se pune intr-o cratita mai mica si se da tava la cuptor,la foc mare pentru inca cateva minute,asa incat sa se rumeneasca frumos,insa sa nu se arda,apoi se scoate tava din cuptor si se aseaza un capac peste ea.
  -Se taie o portocala in doua si se scurge zeama peste grasimea de rata,se mai adauga si coaja de la portocala,(coaja de portocala trebuie sa fie fara pielita alba),se adauga cateva sticsuri din bucati  de portocala,mierea de albine si se lasa pret de cateva minute la fiert,apoi se strecoara sosul si se pune din nou la fiert,sa mai scada putin,apoi se opreste focul,(este bine sa nu isi schimbe culoarea sosul si nici sa se caramelizeze).
  -Se da prin razatoare varza rosie,se adauga ulei,sare,otet,se amesteca si se poate servi.
  -Se taie in felii pieptul de rata,se pune pe un platou,se mai adauga si salata,sticuri de portocala si putina coaja rasa ce a fost fiarta in sos.Sa aveti pofta dragilor!
  -Rata de ograda este deosebita ca gust si calitati,daca nu aveti o curte si o rata,le puteti cumpara din piata,nu sunt asa de scumpe.










Un comentariu:

  1. Poti face rata cu varza rosie calita la cuptor. Poate am timp zilele astea si pun reteta pe blog.

    RăspundețiȘtergere