vineri, 22 septembrie 2017
Placinta cu carne de pui
Placinta cu carne de pui :)
Ingrediente pentru aluat:
-500 gr.faina de grau,
-drojdia cat o nuca,
-1 ou,
-1 varf de cutit de sare,
-250 ml.lapte dulce,
-2 linguri ulei,
-100 gr.unt.
Ingrediente pentru umplutura:
-1 piept de pui de tara,
-2 linguri pasta de tomate,
-1/2 lingurita sare,
-1/2 lingurita piper macinat,
-3 linguri ulei,
-3 oua,
-3 cepe,
-5 catei de usturoi.
Pentru uns:
-2 oua.
Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune oul,untul si laptele dulce,caldut in care s-a pus drojdia,sarea si s-au omogenizat bine.Se framanta un aluat suficient de tare,mai spre final se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul fraged si nelipicios.Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.
Mod de preparare pentru umplutura:
-Se dezoseaza carnea,se taie in fasii,se curata ceapa si usturoiul si se dau toate prin masina de tocat carne,apoi se pun la prajit in putin ulei,se prajesc pana cand carnea incepe sa se rumeneasca,apoi se opreste focul,se aduga pasta de tomate,ouale,sare,piper macinat si se omogenizeaza compozitia.
Mod de pregatire a placintei:
-Se imparte aluatul in patru bucati si sa fac patru foi rotunde,egale.Se pune hartie cerata in tava de la aragaz,se pune o foaie de placinta si peste ea se pune 1/3 din compozitia de carne,se mai adauga o foaie si la fel se pune 1/3 din compozitia de carne,se face la fel cu urmatoarea foaie,la ultima foaie nu se mai pune carne,se pune un pahar cu gura in jos exact pe mijloc si se taie cu un cutit foile in 8 bucati si se ruleaza doua cate doua spre interior.Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul inclazit deja,la foc potrivit pentru circa 45 minute.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am vazut imaginea pe fb cand eram in oras. Mi-ati facut o pofta!!! Placinta cu carne fac si eu, dar in alta forma. Imi place ideea dvs. Voi folosi si eu aceasta metoda!
RăspundețiȘtergereAm vazut-o pe facebook, arata minunat si de bunaaaaaa ce zic...cred ca tare gustoasa :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine placinta ta. Cred ca este super gustoasa. Cand treci la gradina sa-mi aduci si mie o portie.....daca mai ramane.....
RăspundețiȘtergereVorba lui Zavadioc: cine ma puse pe mine,"sa pun casa langa tine", in cazul meu, sa ma uit aici la tine. Stiam ca voi iesi salivand, mai ales ca de vreo 10-15 minute, un gand nu-mi dadea pace... ce-as manca eu acum .... Acum, stiu ce-as manca dar tu esti tocmai in celalalt capat de tara iar eu nu as stii sa fac asa ceva, niciodata. Arata super.
RăspundețiȘtergereVai de mine! Cum arata! Esti o artista, se vede ac iti place sa gatesti. Cred ca e absolut delicioasa si ca a fost rapid devorata.
RăspundețiȘtergereAra ca o prajitura veritabila, greu de crezut ca nu este desert. Va admir calitatile culinare si incerc sa va imit.
RăspundețiȘtergereCe placinta cu carne ca aia arata a ceva super mega deliocios
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata placinta cu carne, tare ma tenteaza sa incerc reteta la cat de bine arata finalul.
RăspundețiȘtergereArata spectaculos placinta ta. Mi-as dori sa pot face asa cum ai facut-o tu pentru ca imi dau seama ca lumea ar fi mult mai atrasa si de design inainte de gust
RăspundețiȘtergere...AM RAMAS FARA CUVINTE ...MA UIT DE CATEVA MINUTE...ARATA SUPER BINE CU SIGURANTA E FOARTE GUSTOASA!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca e reteta perfecta atunci cand vreau sa impresionez musafirii.
RăspundețiȘtergereImi place ca e si simpla reteta si ca dai si tu toate cantitatile, si nu trebuie sa estimez. Mersi de idee! :)
RăspundețiȘtergereSavuroasa mai e din poze. Cred ca a fost foarte buna. Banuiesc, de fapt sunt convinsa, ca e si satioasa (la cate bunatati hranitoare ai pus acolo!)
RăspundețiȘtergereDoamneeeeee Brandusa, ma omori cu zile. Cat de apetisanta arata placinta cu carne, imi ploua-n gura.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru reteta!
RăspundețiȘtergereSi eu fac placinta cu carne, mai ales iarna! Copiii o adora!
foarte buna reteta
RăspundețiȘtergereFac si eu ceva asemanator numai ca trisez un pic, iau aluatul din comert.
RăspundețiȘtergere