luni, 18 septembrie 2017
Parjolute de curcan in sos de rosii
Parjolute de curcan in sos de rosii:)
Ingrediente pentru parjolute:
-1 kg.piept curcan de tara din ograda mea,
-4 cepe,
-1 capatana de usturoi,
-1 lingurita sare,
-1 varf de cutit de piper macinat,
-2 oua,
-2 felii de paine.
Ingrediente pentru sos:
-1 rosie mare de peste 1 kg.,
-2 cepe,
-2 catei de usturoi,
-3 foi de dafin,
-3 linguri ulei,
-1/2 lingurita sare.
Mod de preparare pentru parjolute:
-Se portioneaza carnea,se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne.Se adauga ouale,painea muiata in apa si scursa,sarea,piperul macinat,se omogenizeaza bine si se fac parjolute rotunde in podul palmei,care se pun pe un platou.In tava de la cuptorul de la aragaz se pune hartie cerata si se aseaza parjolutele pe hartie,apoi se da tava la cuptor la foc potrivit,se intorc la vreme potrivita cand sunt rumene pe o parte.Cand sunt rumene pe ambele parti,se opreste focul si se scoate tava din cuptor.
Mod de preparare pentru sos:
-Se curata ceapa si usturoiul,se toaca marunt si se pun la prajit in cateva linguri de ulei,se lasa sa se rumeneasca frumos dupa care se adauga sucul de la rosie,foile de dafin,sare si se fierbe pana cand scade cel putin 30% din lichid,apoi se adauga parjolutele.Se fierbe la foc mic sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata delicios! La cuptor fac si eu, dar nu de curcan. Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place acest fel de mancare, doar ca noi il facem putin altfel. Prajim piftelele si folosim carne de porc, dar o sa incerc si varianta ta.
RăspundețiȘtergereDacă e curcan din curte, sigur carnea tocata are un gust aparte. Daca sunt facute la cuptor, deja vorbim si de o mancare 100% sanatoasa!
RăspundețiȘtergereMmmm, arata bine rau! Mi-ai facut o pofta...
RăspundețiȘtergereVai de mine, cum arata!! Nu am mancat carne de curcan dar sigur e delicios!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si sunt sigur delicioase!
RăspundețiȘtergereYammyy...ce bine arata!! Draga mea, tu la ora asta imi faci o pofta de parjoale!!! Mai ca imi vine sa-ti fac o vizita! :P
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!Sunt preferatele Jasminei(la noi acasa) pe langa sarmale si ciorba de perisoare:)
RăspundețiȘtergereArata delicios. De cand m-am casatorit sotul meu prefera sa manance piftelele cu garnitura sau goale si nu mai ajung in sos
RăspundețiȘtergereCurcanul din curtea ta, rosiile din curtea ta, astea sunt chiftele bio. :)) Arata super apetisante
RăspundețiȘtergereParjoluțele in sos sunt preferatele mele! Imi place foarte mult ca ai ales sa le faci la cuptor si nu in ulei in tigaie. Felicitari!
RăspundețiȘtergereFac si eu destul de des dar nu cu sos. Nu ii place celui mic sosul de rosii asa ca de obicei le fac simple si ne adaptam la gusturile lui :)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!Si eu tot la cuptor le fac, insa rar le fac cu sos!
RăspundețiȘtergereSa fiu sincera, e prima oara cand aud acest termen, arata bine, dar nu stiu daca mi-ar placea.
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata! Stiu ce voi gati maine! Multumim pentru reteta :)
RăspundețiȘtergereMiam, miam!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru reteta!
Dar nici fotografiile nu sunt mai prejos, am inghitit in sec de cateva ori in timp ce-ti cteam articolul :D