joi, 24 august 2017

Prajitura Fanta



  Prajitura Fanta:)

  Ingrediente pentru blat:
  -7 oua,
  -7 linguri zahar,
  -7 linguri faina de grau,
  -7 linguri ulei,
  -1 plic praf de copt,
  -2 linguri mari de cacao.
  Ingrediente pentru crema:
  -1 kg.branza de vaci dulce,
  -200 gr.unt,grasime 85%,
  -300 gr.smantana,grasime 30%.Am folosit si smantana deoarece branza de vaci este facuta in casa si este sub forma de perle,cu continut scazut de umiditate.
  -300 gr.zahar,
  -esenta de vanilie.
  Ingrediente pentru glazura:
  -800 ml.suc fanta de portocale,
  -4 l. zahar,
  -2 plicuri budinca de vanilie.
  Mod de preparare pentru blat:
  -Se pun ouale la robot,se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.
  -Se amesteca faina de grau cu cacao,praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua.Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia,apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata.Se da tava la cuptorul incalzit pentru circa 30 minute.Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt.Daca pe scobitoare nu ramane aluat este semn ca blatul este copt,se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz,asa nu se va lasa si va ramane pufos.
  Mod de preparare pentru crema:
  -Se pune branza intr-un vas,se adauga zaharul,untul la temperatura camerei,smantana,se omogenizeaza foarte bine si se aseaza peste blatul care s-a racit.
  Mod de preparare pentru glazura:
  -Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas,se adauga cateva linguri de fanta,zahar si se omogenizeaza bine,apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic.Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta.se toarna compozitia peste crema de branza.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei,apoi se da la rece.Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta,bineinteles.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

















  

10 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA25 august 2017 la 22:18

    arata super bine,sigur e foarte delicioasa,multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mancat pana acum prajitura Fanta desi este foarte populara printre cunostintele mele. Ce e drept prajitura ta arata mult mai bine, chiar apetisanta. Si se pare ca nu e greu de facut. Chiar mi-ai facut pofta. Multumesc de reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow arata minunat! O sa incerc si eu aceasta reteta care pare usor de facut asa explicata pas cu pas. Multumesc pentru aceasta idee excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place tare mult cum arata, eu o faceam cu sprite si budinca de capsuni, iesea un roz apetisant.
    Ar trebui sa o mai fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata, nu am incercat niciodata sa o fac, desi am mai mancat pe ici pe colo. La cat imi plac mie dulciurile mi-ai facut asa pofta incat chiar acum ma duc sa cumpar o prajitura.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata, e delicios! Am mancat la cineva si e foarta buna prajitura, din pacate e la un nivel prea avansat pt mine :)
    paolaivan.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nimic nu e prea avansat pentru tine,pas cu pas iti poate iesi mai bine ca la orice bucatar iscusit :)

      Ștergere
  7. Arata delicios si trebuie sa o incerc si eu. Pare asa un pic complicata la facut, dar cred din trei incercari ar iesi si gustoasa si prezentabila.

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am mai facut de foarte mult timp o prajitura. Chiar mi-ai facut pofta de ceva dulce

    RăspundețiȘtergere