luni, 2 mai 2016

Pasca cu aluat de cacao si branza dulce



  Pasca cu aluat de cacao si branza dulce:)

  Pentru a pregati trei pascute:

  Ingrediente pentru aluat:
  -1 kg.faina de grau,
  -3 linguri cacao,
  -2 pachete unt,
  -1 ou,
  -1 praf de sare,
  -4 linguri de zahar,
  -coaja de la o portocala,
  -1 esenta de rom,
  -150 ml.lapte dulce,
  -1 cub de drojdie.

  Ingrediente pentru umplutura de branza:
  -3 kg.branza dulce de vaci,
  -500 gr.smantana grasa,
  -8 linguri zahar,
  -coaja de la o portocala,
  -1 esenta de rom,
  -3 linguri gris,
  -250 gr.stafide brune.

  Ingrediente pentru uns pasca:
  -2 oua,
  -2 linguri de miere de albine.

  Mod de pregatire pentru aluat:
  -Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu lapte dulce,caldut la temperatura camerei si zaharul.Se adauga cacao,esenta,un praf de sare,coaja de porocala,oul si untul la temperatura camerei si se framanta un aluat,suficient de tare.Dupa framantare se pune aluatul la frigider,pana cand se pregateste compozitia de branza.
  -Se pune intr-un vas branza dulce de vaci,zaharul,esenta,stafidele,coaja de porocala,grisul si smantana si se omogenizeaza foarte bine.
  -Se imparte aluatul in trei bucati egale,una se pregateste si celelalte se pun la frigider,pana cand le vine timpul de preparare.Se face o foaie rotunda mult mai mare decat diametrul tavii,se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se ridica aluatul pe marginile tavii,se taie surplusul de aluat si se pune peste aluat 1/3 din compozitia de branza.Din aluatul ramas se face un snur de aluat,care se impleteste in doua si se face o cruce peste aluat,se unge apoi pasca cu ou batut,se presoara stafide si se da tava la cuptorul incalzit deja.Se coace la foc potrivit.Cand este coapta se unge cu miere de albine.
 Sfat:-incercati sa lasati pasca sa se raceasca in tava,asa nu riscati sa se strice si folositi mai multe tavi pentru pregatirea celorlalte pascute!
 Sa aveti pofta dragilor!











4 comentarii:

  1. Cu cacao nu am mai mancat. Arata foarte bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este un aluat fraged si foarte gustos si se da la mancat.Alutaul in sine este o adevarata prajitura!

      Ștergere
  2. Mmmvvaaai ce buna trebuie sa fie combinatia asta, n-am mai mancat pana acum <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Sodringa Lacramioara16 aprilie 2022 la 10:03

    Buna, delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere