vineri, 6 mai 2016

Ciorba de miel



  Ciorba de miel:)

  Ingrediente:
  -3 kg.carne de miel cu tot cu os,
  -2 capatani de usturoi,
  -4-5 foi de dafin,
  -sare dupa gust,
  -bors acru,dupa gust,
  -5 oua,
  -500 gr.smantana grasa,
  -2 cepe mari,
  -1 morcov,
  -1 kg.cartofi,
  -1 radacina de pastranac,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1/4 radacina telina,
  -1 legatura leustean verde.

  Mod  de preparare:
  -Se foloseste carne de miel,de preferabil cu mult os,pentru a da gust bun la ciorba!
  -Se pune carnea la fiert cu apa,sare,foi de dafin,cepele,o capatana de usturoi si se lasa sa fiarba pana ce se desprinde carnea de pe os,apoi se opreste focul si se scoate carnea din zeama.
  -Cand carnea s-a racit,se inlatura oasele si se taie carnea in bucati micute.
  -Se strecoara zeama si in zeama se pun toate radacinoasele,(morcov,patrunjel,telina,pastarnac),tocate marunt,cartofii taiati cubulete si se fierb,cand sunt gata fierte se adauga carnea si borsul acru,dupa gust si se lasa sa traga cateva clocote,apoi  se opreste focul.
  -Se curata o capatana de usturoi si se face mujdei,se adauga smantana,ouale si se mixeaza bine.
  -Dupa circa cinci minute dupa ce se opreste focul,se adauga compozitia de smantana peste ciorba,se adauga leusteanul tocat marunt si se amesteca usor.Sa aveti pofta dragilor!



 

2 comentarii: