sâmbătă, 1 august 2015
Bulion de rosii cu fainosag
Bulion de rosii cu fainosag:
Ingrdiente:
-1 galeata mare de rosii (eu am avut si patlagele galbene),
-1 lingura fainosag(1 lingura busuioc uscat,1 lingura cimbru uscat,1 lingura rozmarin uscat,mixate impreuna la viteza mare),
-1 capatana de usturoi,
-1 legatura de frunze de telina,
-1 lingura de sare,
-1 lingura de zahar.
Mod de preparare :
Se spala rosiile si se taie felii,se dau prin masina de scos seminte si se pune la fiert sucul obtinut,adaugam o lingura de fainosag,1 lingura de sare si o lingura de zahar.Mie mi-a iesit cam 8 litri de suc dupa ce am indepartat semintele si pielitele.Am adaugat legatura de telina si usturoiul si cand s-au fiert le-am scos si le le-am aruncat.Fierbem sucul pana scade cel putin la jumatate din cantitatea pusa pusa la fiert.Cand consideram ca este destul de gros,oprim focul si punem bulionul in borcane,le infiletam bine si le dam la cuptor pentru circa 20 de minute.Le lasam in cuptor pana se racesc apoi le bagam la camara.Sa aveti pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bravo ... Bubulina gospodina
RăspundețiȘtergeremultumesc mult >d<
Ștergereesti harnica o sa ai o iarna plina de bunatatii si camara plina
RăspundețiȘtergereUN BULION SAVUROS SI GUSTOS MERGE LA PIZZA SAU PASTE
RăspundețiȘtergeredeci fainosagul chiar exista!.. eu credeam ca e un cuvant inventat ca sa indice faptul ca acel pate de ficat are un gust bun :)
RăspundețiȘtergeresi eu am crezut la fel ,insa la o mica aprofundare am realizat ca chiar exista fainosagul !
Ștergeresi putin Sovarf origanum vulgare
Ștergere