marți, 18 noiembrie 2014

Zacusca



 Fiindca nu am prea mult loc unde sa depozitez borcanele cu muraturi si conserve m-am hotarat sa pregatesc zacusca si alte conserve in momentul cand doresc sa le consum .Asa ca daca tot suntem in post am zis sa pregatesc zacusca.

Ingrediente pentru 7 borcanele de 400 gr.-
 2 kg.ardei grasi sau gogosari ,gata copti,
1 kg.hribi gata fierti,
4 cepe mari,
1 lingurita de piper macinat,
sare dupa gust,
4-5 foi dafin,
400 gr.pasta de tomate dulce si de buna calitate,
500 ml ulei.

 Mod de preparare :_
  Se dau toate ingredientele prin masina de carne,se amesteca cu condimentele si se pun la fiert cu ulei,mestecam intr-una sa nu se prinda de vas.Cand uleiul incepe sa iasa deasupra oprim focul ,punem compozitia in borcane ,le punem capacele si le dam la cuptor pentru circa 30 de minute.Apoi oprim focul si le lasam in cuptor sa se raceasca.Pofta buna!









6 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. o reteta delicioasa ador .hribi sint foarte gustosi

    RăspundețiȘtergere
  3. Zacusca este delicioasa cand o pregatesti din ciuperci, si tu stii asta, de aceea culegi mereu . Sa-mi trimiti si mie un borcan ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. dumitrascu lacramioara18 noiembrie 2014 la 10:55

    da foarte buna ...arata bine multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. o reteta minunata ador zacusca este delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  6. zacusca o gustare delicioasa pentru intreaga familie

    RăspundețiȘtergere