miercuri, 9 octombrie 2024

Conserva de peste in ulei (novac)!

 

 

  Conserva de peste in ulei (novac)!

 

  Ingrediente:

  -10 kg.peste novac,mare cam 2 kg.bucata;

  -600 ml.ulei;

  -1 lingura de turmenic;

  -300 ml.otet de 9 grade;

  -condimente de peste;

  -4 liguri sare;

  -foi de dafin;

  -piper boabe.

  Mod de preparare:

  -Sa tot fie 10 kg.paste curatat,taiat cozi,capuri si aripioare.Se portioneaza sub forma de madalioane.

  -Se pune intr-o oala putin ulei,apoi se aseaza un rand de peste,se adauga sare,piper boabe,foi de dafin si condimente de peste.Nu se exagereaza cu nici una dintre ingrediente.Se continua cu asezatul pestelui,condimente,sare,piper,foi de dafin pana se termina pestele.

  -Intr-o cratita se pune uleiul,otetul si o lingura de turmeric,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste pestele din oala.

 -Se pune capac pe oala si se aseaza oala in cuptor la foc mic pentru circa 10 ore.Se lasa cateva ore in cuptor pentru o macerare mai buna,apoi se scoate oala,se scurge lichidul intr-un vas si se aseaza pestele in borcane,se toarna lichidul care s-a scurs din oala,se pun capace si sa dau la cuptor sau la bain marie pana cand incepe sa fiarba in borcane.Se opreste focul si se lasa pana la racirea completa dupa care se dau borcanele la camara pentru iarna sau pentru cand ne este pofta de ceva bun.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!



 





 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu