Inghetata de zamuz la #miercureafaracarne!
Ingrediente:
-1 zamuz mare si copt foarte bine;
-1 kg.smantana 30% grasime;
-8 galbenusuri;
-10 linguri zahar;
-1 litru lapte dulce.
Mod de preparare:
-Intr-o cratita se pune laptele dulce,smantana,5 linguri de zahar si se omogenizeaza compozitia.
-Intr-un castron se pun galbenusurile,5 linguri de zahar si se mixeaza bine pana devin pasta.Se adauga pasta de galbenusuri peste amestecul de lapte cu smantana si se omogenizeaza compozitia,dupa care se pune pe foc foarte mic si se amesteca intr-una pana cand compozitia ajunge la temperatura de 80 grade.Se opreste focul si se da deoparte cratita de pe foc.
-Se curata zamuzul si se taie cubulete care se mixeaza pana ajung pasta si se adauga pasta peste compozitie,se amesteca totul usor si se pune la congelator in vase de plastic.Dupa circa 4 ore se scoate inghetata din congelator si se amesteca bine.Se pune iarasi la congelator si peste inca 4 ore se mai amesteca inca o data,asa inghetata nu va face ace.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Zamuz-regionalism din partea Moldovei-pepene galben.
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Va invit cu mare placere la masa la Daniel,la el veti gasi un meniu pentru o zi intreaga.
Cand mai mananci zamuz, sa-l incerci si cu 2-3 picaturi de Ouzo grecesc sau Pastis frantuzesc. Merge si la inghetata :)
RăspundețiȘtergereSunt indragostita de inghetata de casa.
RăspundețiȘtergere