marți, 16 iulie 2024

Nectar de caise la #miercureafaracarne!

 

 

  Nectar de caise la #miercureafaracarne!

 

  Ingrediente:

  -10 kg.caise fara samburi;

  -5 litri apa;

  -4 kg.zahar.

  Mod de preparare:

  -Se culeg caisele ,se spala bine,se scot samburii si se pun intr-un ceaun mare.Peste caise se pune apa si zahar si se fierb la foc mediu pana cand caisele sunt fierte bine.

  -Se trasnsfera caisele fierte intr-un vas de plastic si cu ajutorul unui blender de mana se blenduiesc pana devin o pasta.

  -Se pune pasta in sticle si se fierb la bain marie,cam o ora dupa ce apa incepe sa fiarba.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca complet.Eu dupa ce s-a oprit focul din vatra si s-a mai racorit plita,am acoperit sticlele cu un prosop si peste prosop am pus o patura.

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.As fi facut o reteta mai complicata insa este prea cald ca sa gatesc in casa,las pe miercurea viitoare poate se mai racoreste.


 




4 comentarii: