Nectar de caise la #miercureafaracarne!
Ingrediente:
-10 kg.caise fara samburi;
-5 litri apa;
-4 kg.zahar.
Mod de preparare:
-Se culeg caisele ,se spala bine,se scot samburii si se pun intr-un ceaun mare.Peste caise se pune apa si zahar si se fierb la foc mediu pana cand caisele sunt fierte bine.
-Se trasnsfera caisele fierte intr-un vas de plastic si cu ajutorul unui blender de mana se blenduiesc pana devin o pasta.
-Se pune pasta in sticle si se fierb la bain marie,cam o ora dupa ce apa incepe sa fiarba.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca complet.Eu dupa ce s-a oprit focul din vatra si s-a mai racorit plita,am acoperit sticlele cu un prosop si peste prosop am pus o patura.
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.As fi facut o reteta mai complicata insa este prea cald ca sa gatesc in casa,las pe miercurea viitoare poate se mai racoreste.
Bun,foarte bun!
RăspundețiȘtergereSa treci pe la mine să îl savurezi
ȘtergereN-am mai baut nectar de caise de cand eram scolar :) Mi-ai adus aminte de copilarie
RăspundețiȘtergereCine îți făcea nectar,mama sau era în comerț
Ștergere