Vinete gratinate la #miercureafaracarne!
Ingrediente:
-1 bucata vanata;
-200 gr.paste fuslli;
-250 gr.cascaval;
-50 ml.ulei de masline;
-1 lingurita sare;
-2-3 catei de usturoi;
-1 varf de cutit de piper macinat;
-3-4 frunze de busuioc.
Mod de preparare:
-Se spala vanata,se taie cuburi,se presoara cu putina sare si se pune pe un servetel la scurs.Se lasa pret de cateva minute dupa care se prajesc in ulei de masline.
-Se pune apa la fiert cu putina sare si cand apa clocoteste se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
-Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline,cativa catei de usturoi taiati felii fine si se lasa sa se rumeneasca dupa care se adauga sucul de rosii,putina sare si putin piper macinat,in cazul meu nu a mai fost necesara sarea deoarece sucul meu de rosii este gata sarat cat trebuie si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se adauga vanata prajita.se amesteca usor si se opreste focul.
-Se clatesc pastele cu apa rece dupa fierbere,se toarna peste sosul obtinut si se omogenizeaza.
-Se toarna putin ulei de masline intr-o tava yena si se pune un strat de paste,se intind omogen,se pune peste paste jumatate din cascavalul ras,se intinde in mod egal,se pune restul de paste se intind omogen si peste paste se adauga si restul de cascaval ras.Se da tava la cuptor pentru circa 40-50 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.Cand sunt gata se pot servi,alaturi de cateva frunze de busuioc.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Fiindca vanata a fost prea mare am mai facut si o tava de vinete felii la cuptor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.
Gata, te-am gasit. Pofta buna si te bag la index :)
RăspundețiȘtergere