miercuri, 20 martie 2024

Fenicul si conopida gratinate la cuptor

 

 

  Fenicul si conopida gratinate la cuptor!

 

  Sincera sa fiu nu am mai consumat fenicul pana acum,de conopida stiam ca este foarte buna,gustoasa si sanatoasa,o foloseam mereu cand eram bolnava de cancer,Acum am avut placerea sa descopar acesta planta numita fenicul care are foarte multe proprietati si ce credeti chiar mi-a placut mult si v-o recomand si voua!

  Ingrediente:

  -2 bucati fenicul;

  -1 bucata conopida,cam de 300 gr.;

  -10 oua;

  -400 gr.cascaval;

  -200 gr.smantana;

  -1 lingurita boia de ardei dulce;

  -1 varf de cutit de boia iute;

  -1 lingurita cimbru;

  -1 lingurita oregano;

  -1 lingurita de sare;

  -200 ml.lapte dulce de capra;

  -1 lingurita usturoi granulat.

  Mod de preparare:

  -Se unge tava cu unt.

  -Se feliaza feniculul si conopida si se aseaza in tava.

  -Se pune intr-un vas ouale,smantana,laptele dulce,sare,condimente si se mixeaza pret de cateva minute,dupa care se toarna compozitia peste legume.Se presoara cascavalul ras si se da tava la cuptor la foc potrivit,circa 40-50 minute sau pana cand sunt bine facute.Sa aveti pofta si la pofta dragilor.

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu