Varza calita la #miercureafaracarne!
Cum postul a inceput si mai toti nu stim ce sa mai facem mancare,nu stim ce sa mai punem pe masa,sa fie ceva diferit ,sa fie ceva delicios de bun,m-am gandit sa vin cu o reteta usor de pregatit si o reteta sanatoasa.
Ingrediente:
-1 varza mare murata;
-6 cepe;
-3 morcovi;
-1 radacina de pastarnac;
-100 ml. ulei;
-1 lingurita oregano;
-1 lingurita tarhon;
-1 lingurita boia de ardei iute;
-1 lingurita boia de ardei dulce;
-1 lingurita usturoi granulat;
-3-4 foi de dafin;
-1 lingura sare;
-200 gr.bulion de gogosari;
-600 ml.suc de rosii;
-1 mix de gogosari.
Mod de preparare:
-Se pune varza la dezacrit pentru cel putin 24 de ore in apa rece,dupa care se toaca marunt.
-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit.
-Se curata morcovii,pastarnacul,se dau prin razatoare si se pun peste ceapa,se adauga mixul de gogosari si se lasa la foc potrivit sa se prajeasca bine.Cand sunt bine patrunse se adauga varza tocata,apa cat cuprinde,condimentele,sare,foi de dafin ,se pune capac si se lasa la fiert potrivit pana cand sunt toate fierte,din cand in cand se mai mesteca in oala sa nu se lipeasca,daca lichidul s-a evaporat se mai adauga apa putina si se lasa pana cand sunt toate fierte.La final se aduga bulionul de gogosari si sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac pana scade surplusul de lichid.Se poate servi alaturi de o mamaliga calda si daca se poate si un pic de smantana ar fi ideal,dar eu am zis fara smantana sa fie de post.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu