Stiuca si pastravi umpluti!
Ingrediente:
-2 bucati stiuca,cam de 1 kg.bucata;
-3 bucati pastravi,circa 300 gr.bucata;
-600 gr.carne tocata de porc;
-2 cepe mari;
-4 catei de usturoi;
-1 lingura sare;
-1 varf cutit de oregano;
-1 varf cutit de piper macinat;
-1 varf cutit tarhon;
-1 kg.legume mexicane;
-200 ml.ulei de masline.
Mod de preparare:
-Se curata pestii de solzi si intestine,se spala bine si se pun pe chiuveta la scurs.
-Se toaca carnea,ceapa,usturoiul,se amesteca cu condimente,o lingurita de sare si se omogenizeaza.
-Se pune in tava de la cuptor folie de ceolofan si se umplu pestii cu carne.Stiucile le-am cusut cu fir de ata de macrame,pastravii i-am umplut cu carne si i-am asezat in tava cu burta in jos.
-Se taie punga de legume intr-un capat,se toarna o lingurita de sare,oregano,rozmarin,tarhon,uleiul de masline,se omogenizeaza totul si se toarna pe langa pesti in tava.
-Se data tava la foc mare pentru circa o ora sau pana cand sunt gata,de obicei pestele se face repede.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Super … sigur e forte delicios!
RăspundețiȘtergere