joi, 13 ianuarie 2022

Stiuca si pastravi umpluti!

 

 

  Stiuca si pastravi umpluti!

 

  Ingrediente:

  -2 bucati stiuca,cam de 1 kg.bucata;

  -3 bucati pastravi,circa 300 gr.bucata;

  -600 gr.carne tocata de porc;

  -2 cepe mari;

  -4 catei de usturoi;

  -1 lingura sare;

  -1 varf cutit de oregano;

  -1 varf cutit de piper macinat;

  -1 varf cutit tarhon;

  -1 kg.legume mexicane;

  -200 ml.ulei de masline.

  Mod de preparare:

  -Se curata pestii de solzi si intestine,se spala bine si se pun pe chiuveta la scurs.

  -Se toaca carnea,ceapa,usturoiul,se amesteca cu condimente,o lingurita de sare si se omogenizeaza.

  -Se pune in tava de la cuptor folie de ceolofan si se umplu pestii cu carne.Stiucile le-am cusut cu fir de ata de macrame,pastravii i-am umplut cu carne si i-am asezat in tava cu burta in jos.

  -Se taie punga de legume intr-un capat,se toarna o lingurita de sare,oregano,rozmarin,tarhon,uleiul de masline,se omogenizeaza totul si se toarna pe langa pesti in tava.

  -Se data tava la foc mare pentru circa o ora sau pana cand sunt gata,de obicei pestele se face repede.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!







Un comentariu: