Conserva de peste la oala sub presiune!
Ingrediente:
-1 peste mare de circa 5 kg.,un novac,fara cap;
-1 lingura sare;
-100 ml.ulei;
-400 ml.apa;
-2 linguri otet;
-1 lingurita piper boabe;
-4-5 foi dafin;
-4 cepe;
-1 capatana de usturoi.
Mod de preparare:
-Se curata pestele,se portioneaza si se aseaza in oala.
-Se curata ceapa si usturouil,se toaca marunut si se presoara peste peste.
-Intr-un vas se pune apa,uleiul,otetul,sarea,piperul,foile de dafin,se omogenizeaza si se toarna in oala peste peste.
-Se inchide oala ermetic si se pune la foc,se fierbe circa 2 ore la foc potrivit.Dupa circa doua ore se opreste focul si se lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei,dupa aceea se deschide oala.
-Se poate servi sau se poate aseza in borcanele si da la cuptor la foc potrivit pentru circa 20 minute sau pana cand incepe sa fiarba.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca borcanele in cuptor.Se pun in camara si se servesc cand doriti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Bun, foarte bun!!
RăspundețiȘtergereExcelenta reteta ;)
RăspundețiȘtergere