marți, 15 februarie 2022

Tagliatelle La Molisana cu sos alb si jumari din piept de rata!

 

 

  Tagliatelle La Molisana cu sos alb si jumari de piept de rata!


  Ingrediente:

  -250 gr.tagliatelle La Molisana;

  -1 ceapa potrivit de mare;

  -2 linguri ulei de masline;

  -4 jumatati de piept de rata;

  -300 gr.smantana,grasime 30%;

  -3 galbenusuri;

  -2 lingurite de sare;

  -1 varf de cutit de oregano;

  -1 varf cutit tarhon.

  Mod de preparare:

  -Se fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj,se clatesc si se lasa la scurs in strecurator.

  -Se clatesc pieptii de rata,se pun in servetele sa se usuce apa de pe ei,se cresteaza pilea,se sareaza,se condimenteaza cu tarhon si oregano si se pun la prajit cu pielea in jos, intr-o tigaie antiaderenta.Se prajesc 3 minute pe partea cu pielea si apoi 5 minute pe partea cu carne.

  -Se opreste focul si se baga tigaia la cuptor la foc iute pentru circa 10 minute,dupa care se scoate tava si se feliaza in felii de circa 1 cm.Se pun in aceiasi tigaie si se rumenesc pe focul de la aragaz pana se obtin jumari rumenite,apoi se opreste focul.

  -Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline,ceapa tocata si se prajeste pana devine aurie.

  -Intr-un vas se pune smantana,galbenusurile,putina sare,tarhon,oregano si se omogenizeaza compozitia.Aceasta compozitie se pune peste ceapa prajita,se da focul la mic si se fierbe circa 1 minut,amestecand mereu,apoi se adauga pastele,se omogenizeaza si se mai fierbe 1 minut.Se opreste focul si se adauga jumarile de piept de rata.Se omogenizeaza compozitia ca grasimea de la pieptul de rata sa se amestece cu toata compozitia.Sa aveti pofta si la pofta dragilor! 














 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu